Ταραντίλης: “Θα έχουμε επάρκεια εμβολίων για να καλύψουμε έως και 15 εκατομμύρια πολίτες”

11-01-2021

“Ικανοποιητικό” χαρακτήρισε τον τρόπο με τον οποίο προχωρεί η διαδικασία των εμβολιασμών στη χώρα ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, ο οποίος επισήμανε πως το ποσοστό του πληθυσμού που έχει ήδη εμβολιαστεί είναι σχεδόν ταυτόσημο με τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό μέσο όρο και πάνω από τον παγκόσμιο.

Παράλληλα τόνισε πως ο ρυθμός των εμβολιασμών θα εξελίσσεται και θα εντείνεται ανάλογα με τις διαθέσιμες δόσεις και την ένταξη νέων κέντρων στη γραμμή εμβολιασμού. «Θα πηγαίνει όλο και καλύτερα, είμαι αισιόδοξος γι’ αυτό», είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να τηρηθεί το αρχικό πλάνο και να επιτευχθεί ο εμβολιασμός του 70% του πληθυσμού και άρα η ανοσία έως τον Ιούνιο.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν η Ελλάδα μπορούσε να επιδιώξει διμερείς ή καλύτερες συμφωνίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο κ. Ταραντίλης σημείωσε ότι η Ελλάδα σε κάθε περίπτωση έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον 24 εκατ. δόσεις και αυτές καλύπτουν περίπου 15 εκατ. πολίτες, άρα αριθμό μεγαλύτερο του πληθυσμού της χώρας, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση θα κάνει οτιδήποτε είναι εφικτό για να πετύχει το αρχικό πλάνο της εμβολιαστικής κάλυψης του 70% του πληθυσμού έως τον Ιούνιο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο κατ’ οίκον εμβολιασμών για ηλικιωμένους που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

‘Ανοιγμα δραστηριοτήτων: «Αναμένουμε κι ακούμε τις εισηγήσεις των ειδικών για σχολεία-αγορά»

Για το άνοιγμα της αγοράς και του λιανεμπορίου, ο κ. Ταραντίλης παρέπεμψε στις εισηγήσεις των ειδικών, οι οποίες θα γίνουν στο τέλος της εβδομάδας. «Θα περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών», τόνισε.

Αντίστοιχη ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου και για τα σχολεία, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση ακούει τις εισηγήσεις των ειδικών. Σε ερώτηση για την οδηγία που δόθηκε σε μαθητές να πάνε στο σχολείο με κουβέρτες, απάντησε πως πρόκειται για «ένα μεμονωμένο επεισόδιο, το οποίο, όμως, θα διερευνηθεί από το αρμόδιο υπουργείο». Επίσης, σε άλλη ερώτηση για τυχόν αποστασιοποίηση του Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Ταραντίλης τόνισε ότι ο καθηγητής «είναι μια ηγετική προσωπικότητα σ’ αυτή την προσπάθεια». Τέλος, διέψευσε το ενδεχόμενο επιβολής περιορισμών στα SMS στο 13033.