Τατουάζ ή ασφαλές τατουάζ;

26-12-2016

Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν να ‘στολίσουν’ το σώμα τους με μία ζωγραφιά, λέξη, σύμβολο που σημαίνει κάτι γι’ αυτούς, και αναφερόμαστε στα γνωστά σε όλους τατούαζ.

Τα τελευταία χρόνια αποτελεί μόδα να έχει κανείς ένα τατούαζ σε κάποιο σημείο του σώματος του, όταν πάρετε όμως αυτή την απόφαση πέρα από τη σιγουριά σας για το σχέδιο που θα χαράξετε (σκεφτείτε πως είναι μόνιμο και η διαδικασία αφαίρεσής του αποτελεί χειρουργική επέμβαση, είναι δύσκολη και κοστίζει αρκετά), πρέπει οπωσδήποτε να προσέξετε τα παρακάτω:

  • Αν είναι το πρώτο σας τατουάζ καλό είναι να επιλέξετε ένα σχέδιο χωρίς πολλά χρώματα και χωρίς γεμίσματα, κι αυτό γιατί δεν γνωρίζετε αρχικά αν πονάτε κι έπειτα κατά πόσο αντέχετε τον πόνο. Τα πολλά χρώματα και τα γεμίσματα γίνονται με διαφορετικές βελόνες και ο τατού άρτιστ ακολουθεί διαφορετική τεχνική, συνεπώς η διαδικασία είναι πιο δύσκολη.
  • Ο χώρος πρέπει να είναι καθαρός (σαν χειρουργείο) και φυσικά να μην έχει πρόσβαση ο οποιοσδήποτε, αλλά μόνο ο τατού άρτιστ και ο πελάτης.
  • Ο τατού άρτιστ οφείλει να ανοίξει μπροστά σας το φακελάκι με τις βελόνες. Αποτελεί απόδειξη ότι οι βελόνες είναι καινούριες και αποστειρωμένες. Αν και είναι πολύ δύσκολο μία χρησιμοποιημένη βελόνα να ξαναχρησιμοποιηθεί, κι αυτό γιατί στρογγυλεύει η μύτη της και το αποτέλεσμα σίγουρα δε θα είναι αυτό που περιμένει κανείς, καλό είναι να επιβεβαιώσετε πως είναι καινούριες και έχουν αποστειρωθεί σωστά. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία και εφόσον το επιθυμείτε, ζητήστε να πάρετε μαζί σας τις βελόνες που χρησιμοποιήθηκαν για το δικό σας τατουάζ.
  • Πέρα από τις βελόνες ένας ακόμα τρόπος που μπορεί να μεταδοθεί κάποιο μικρόβιο είναι τα αντικείμενα που πιάνει ο τατού άρτιστ. Προσέξτε λοιπόν, να είναι όλες οι επιφάνειες καλυμμένες με καινούριο σελοφάν.
  • Ο τατού άρτιστ πρέπει να φοράει γάντια μιας χρήσης, και φυσικά να τα αλλάζει όχι μόνο από πελάτη σε πελάτη αλλά και σε περίπτωση που πιάσει κάποιο άλλο αντικείμενο.
  • Πριν ξεκινήσει η όλη διαδικασία το σημείο που θέλετε να κάνετε το τατουάζ πρέπει να καθαριστεί, να ξυριστεί (σε περίπτωση που υπάρχουν τρίχες) και να τοποθετηθεί βαζελίνη.
  • Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο τατού άρτιστ πρέπει να καθαρίζει συχνά το δέρμα σας.
  • Καλό είναι να είστε ψύχραιμοι, ήρεμοι και να μην κουνιέστε ώστε να αποφευχθούν τα ατυχήματα. Έτσι, η διαδικασία γίνεται πιο εύκολη και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!
  • Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ακούστε προσεκτικά και ακολουθείστε επί λέξη τις οδηγίες επούλωσης που θα σας πει ο τατού άρτιστ. Θα το αλείψει με αλοιφή και θα το καλύψει είτε με γάζα, είτε με σελοφάν το οποίο πρέπει να κρατήσετε για περίπου 5 ώρες. Για τις επόμενες 10 μέρες πρέπει να το πλένετε 2-3 φορές την ημέρα και να βάζετε αλοιφή έτσι ώστε να διατηρείται ενυδατωμένο (είναι το πιο σημαντικό κομμάτι αν θέλετε το τατουάζ σας να έχει διάρκεια και να παραμείνει όμορφο για πολύ καιρό). Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο για ένα μήνα περίπου, γι’ αυτό αν πάρετε μία τέτοια απόφαση καλό είναι να μην γίνει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Τέλος, κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να έχετε στο νου σας σε περίπτωση που πάρετε μία τέτοια απόφαση, είναι πως η συγκεκριμένη διαδικασία έχει στοιχεία ανταλλαγής ενέργειας μεταξύ του ανθρώπου που το κάνει και του ανθρώπου που το δέχεται. Για το λόγο αυτό καλό είναι να υπάρχει θετική αύρα, να είστε σίγουροι για το σχέδιο, το σημείο κλπ. και να δείξετε σεβασμό στον επαγγελματία που έχετε επιλέξει ώστε η διαδικασία να είναι εύκολη, ευχάριστη, με όμορφο αποτέλεσμα.