Τεχνητή γονιμοποίηση: Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας

26-12-2016
Τα ζευγάρια τα οποία δεν μπορούν να συλλάβουν εύκολα και καταφεύγουν στη λύση της τεχνητής γονιμοποίησης ολοένα και αυξάνονται. Πολλές φορές δεν έχει την ποθητή κατάληξη με αποτέλεσμα να έρχεται η απογοήτευση. Τώρα, Σκωτσέζοι και Βρετανοί επιστήμονες λένε πως βρήκαν το μυστικό της επιτυχίας της τεχνητής γονιμοποίησης.
 
Ερευνητές από τα Πανεπιστήμια της Γλασκώβης και του Bristol έκαναν μελέτες και αναλύσεις στοιχείων προκειμένου να βρουν ποιο είναι το κλειδί της επιτυχίας.
Διαπίστωσαν πως το μυστικό κρύβεται στον μαγικό αριθμό 6. Τόσες προσπάθειες χρειάζεται για να αυξηθούν κατακόρυφα τα ποσοστά επιτυχίας της τεχνητής γονιμοποίησης.
 
Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση JAMA ,το 63% των ζευγαριών πετυχαίνει την εγκυμοσύνη με την 6η προσπάθεια IVF.
Βέβαια το 43% των ζευγαριών απογοητεύεται από την πρώτη αποτυχία και δεν ξαναπροσπαθεί ποτέ.
 
Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, οι πιθανότητες για μια επιτυχή εγκυμοσύνη μιας μητέρας που μένει έγκυος από την πρώτη προσπάθεια τεχνητής γονιμοποίησης είναι 30%. Το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 45% όταν η μητέρα είναι έχει μείνει έγκυος στην δεύτερη προσπάθεια και στο 54% όταν έχει μείνει έγκυος στην τρίτη προσπάθεια.
 
Ο επικεφαλής της έρευνας, Dr. Scott Nelson λέει λοιπόν στα ζευγάρια να έχουν υπομονή, να μην απογοητεύονται και να μην το βάζουν κάτω εάν θέλουν πραγματικά ένα παιδί.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: