Τέλη Απριλίου η πρεμιέρα για το δωρεάν e-ραντεβού με γιατρούς

26-12-2016

Έρχεται έως τέλος Απριλίου το e-ραντεβού για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ για να κλείσουν δωρεάν ραντεβού μέσω διαδικτύου με γιατρούς του ΠΕΔΥ, ιδιώτες – συμβεβλημένους γιατρούς ΕΟΠΥΥ, γιατρούς στα Κέντρα Υγείας και στα Εξωτερικά Ιατρεία των Δημόσιων Νοσοκομείων. Με το νέο τρόπο κλεισίματος ραντεβού θα επιτευχθεί ετήσια εξοικονόμηση κόστους 1,5 εκατ. ευρώ για το κράτος και 1,8 εκατ. για τους πολίτες. 

Το Εθνικό Διαδικτυακό Σύστημα Κλεισίματος Ιατρικών Ραντεβού, παρουσίασε την Δευτέρα η κα Αθηνά Τριανταφυλλίδη, προϊσταμένη Διεύθυνσης Λειτουργίας και Υποστήριξης Εφαρμογών της ΗΔΙΚΑ στη διάρκεια ημερίδας για την παρουσίαση των έργων πληροφορικής στρατηγικής σημασίας για το χώρο της κοινωνικής ασφάλισης και της υγείας που  υλοποιήθηκαν από την ΗΔΙΚΑ στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. 

Όπως είπε, η ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) υπεύθυνη για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, έχει αναπτύξει μια κεντρική βάση δεδομένων σε εθνικό επίπεδο όπου καταχωρείται η διαθεσιμότητα των γιατρών για ραντεβού, κλείνονται  τα ραντεβού και βλέπουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στις γραμματείες  τα κλεισμένα ραντεβού τους ώστε να τα διαχειρίζονται. 

Στην ημερίδα ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Ιωάννης Μπασκόζος αναφέρθηκε στην εφαρμογή νέων μέτρων ελέγχου και παρακολούθησης της συνταγογράφησης (νέα θεραπευτικά και διαγνωστικά πρωτόκολλα) καθώς και στην αξιοποίηση των Μητρώων Χρόνιων Ασθενών και Εμβολίων. Σημειώνεται ότι σήμερα έχουν ενσωματωθεί 21 θεραπευτικά πρωτόκολλα συνταγογράφησης.