Τέμπη: Εξιτήριο για ασθενή από τη ΜΕΘ – Ακόμη 4 τραυματίες σε Μονάδες και 7 σε απλές κλινικές

ΜΕΘ
13-03-2023

Δεκατρείς (13) τραυματίες από την τραγική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, εξακολουθούν να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, ενώ χθες Κυριακή (12/3) εξήλθε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου “Παπαγεωργίου” 22χρονος πολυτραυματίας, ο οποίος πλέον αναρρώνει σε απλή κλίνη, στην Μονάδα Πλαστικής Χειρουργικής.

Επτά ακόμη άτομα που νοσηλεύονται σε απλές κλινικές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, δεν αποκλείεται μέχρι μέχρι το τέλος της εβδομάδας να λάβουν εξιτήριο.

Οι 3 από τους 4 ασθενείς που εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, είναι εκτός κινδύνου, ενώ δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ο 20χρονος φοιτητής του ΑΠΘ που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λάρισας, ο οποίος έχει υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και έχει ήδη υποβληθεί σε δύο χειρουργεία. Οι γιατροί δηλώνουν ότι δεν έχουν καταφέρει να σταθεροποιήσουν τον οργανισμό του που έχει υποστεί σοβαρή ζημιά από τα πολλαπλά τραύματα.

Από τους υπόλοιπους  ασθενείς σε ΜΕΘ, μία ακόμη νεαρή κοπέλα στη ΜΕΘ του Παπανικολάου, σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, είναι σε σταθερή κατάσταση, ενώ επίσης σταθεροί είναι και οι 2 τραυματίες στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, τις διεγχειρητικές ανάγκες ασθενών σε αίμα, κάλυψε το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου που διατηρεί τράπεζα αίματος όπως τα περισσότερα Σωματεία Εργαζομένων.