Τεστ Δυσανεξίας: Τι πρέπει να ξέρετε για τη δυσανεξία στις τροφές

26-12-2016

Υπολογίζεται ότι σχεδόν πέντε στους δέκα ανθρώπους εμφανίζει κάποια τροφική δυσανεξία χωρίς να το γνωρίζει. Φουσκώματα, δυσκοιλιότητα ακόμα και οι ημικρανίες, ενδεχομένως οφείλονται σε κάποιες συγκεκριμένες τροφές, τις οποίες ο οργανισμός μας «πολεμά». Και σε αυτόν τον πόλεμο το μόνο μας όπλο είναι η γνώση.

Με το τεστ δυσανεξίας έχουμε την δυνατότητα να μάθουμε ποιες είναι εκείνες οι τροφές που  δημιουργούν Ευαισθησία , Υπερφόρτωση , Δυσανεξία, Αλλεργία στον οργανισμό μας. Ουσιαστικά η μέθοδος αποτελεί ένα πλήρες τετραπλό αναλυτικό τεστ με αποτελέσματα σε 180 τροφές και ουσίες τροφών . Κάποιος μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στις τέσσερεις κατηγορίες αλλά μπορεί να πραγματοποιήσει ολόκληρο το τεστ λαμβάνοντας και προσωπικό εξειδικευμένο διαιτολόγιο  στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνονται όλες εκείνες οι τροφές που παρουσιάζονται σε πρόβλημα.

Έλεγχος των τροφών που προκαλούν δυσανεξία

Αναλυτικά  μας δίνεται η δυνατότητα να ελέγξουμε τροφές οι οποίες προκαλούν γαστρεντερολογικές διαταραχές (άλγος , δυσπεψία, φουσκώματα, δυσκοιλιότητα κ.λ.π) οιδήματα, ελάττωση του μεταβολισμού και αύξηση του σωματικού βάρους, εύκολη κόπωση, κεφαλαλγίες, διαταραχές στον ύπνο, ελάττωση της απόδοσης και μείωση της ενεργητικότητας , επιδείνωση ή μη εύκολη ίαση κάποιας παθολογίας (κολίτιδα, νόσος crohn, σπαστική κολίτιδα, αιμορροΐδες, ρευματοειδή αρθρίτιδα , αυτοάνοσες παθήσεις).

Πως γίνεται το τεστ δυσανεξίας

Το τεστ δυσανεξίας γίνεται αναίμακτα, χωρίς την λήψη αίματος και ανώδυνα.
Το τεστ βασίζεται στη μέτρηση, δια μέσω ηλεκτροδίων, της βιοηλεκτρικής κατάστασης των διαφόρων σημείων του βελονισμού σχετικά με τους περιγραμμένους κλασσικούς μεσημβρινούς που ανακαλύφθηκαν και έχουν περιγραφεί από τους Κινέζους και από ορισμένα αλλά σημεία που ανακάλυψε ο γιατρός Voll.

Η συσκευή λειτουργεί με επιστημονικό πρόγραμμα σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και όλα τα δεδομένα, αποθηκεύονται, επεξεργάζονται αλλά και εκτυπώνονται όταν χρειαστεί.

Επίσης μπορούμε να ελέγξουμε τροφές οι οποίες μπορεί να λειτουργούν ως πολλαπλασιαστής σε ήδη υπάρχοντα  προβλήματα όπως οιδήματα, ελάττωση του μεταβολισμού και αύξηση του σωματικού βάρους, εύκολη κόπωση, κεφαλαλγίες, διαταραχές στον ύπνο, ελάττωση της απόδοσης και μείωση της ενεργητικότητας , επιδείνωση ή μη εύκολη ίαση κάποιας παθολογίας (κολίτιδα, νόσος crohn, σπαστική κολίτιδα, αιμορροΐδες, ρευματοειδή αρθρίτιδα , αυτοάνοσες παθήσεις).

Δυσανεξία και δίαιτα

Όχι δεν αδυνατίζουμε αυτόματα. Το τεστ  δυσανεξίας απλά είναι ένα επιπλέον κλειδί στα χέρια ενός επιστήμονα ιατρού για να ρυθμίσει σωστά την ποσότητα της κάθε τροφής που πρέπει να καταναλώνεται σε ένα διατροφικό πρόγραμμα αδυνατίσματος ούτως ώστε ο πελάτης να χάσει με σωστό τρόπο το βάρος που χρειάζεται , χωρίς να λείψουν ταυτόχρονα τα απαραίτητα συσπαστικά από τον οργανισμό του, και να επιτύχει ένα καλύτερο αποτέλεσμα  στην απώλεια καθώς και στη διατήρηση του βάρους του μετέπειτα.

Ανάλογα το είδος και το μηχάνημα που χρησιμοποιείται μπορούν να μετρηθούν από 60 έως 180 τροφές.

Τι σημαίνει δυσανεξία

Δυσανεξία όπως το περιγράφει και η έννοια της λέξης σημαίνει  μη ανοχή από τον οργανισμό στο να χρησιμοποιήσει σωστά  τα θρεπτικά συστατικά που προσλαμβάνει από συγκεκριμένες τροφές και δημιουργούν τα ανωτέρω προβλήματα. Υπερφόρτωση σημαίνει ότι πλέον οριακά ο οργανισμός δεν ανέχεται τροφές και κατά συνέπεια εάν καταναλωθούν πέραν του ορίου θα δημιουργήσουν μετέπειτα πρόβλημα. Αλλεργία στη γλώσσα της ”τροφικής δυσανεξίας” σημαίνει τροφές που μπορεί να δημιουργήσουν πονοκεφάλους,  ημικρανίες, κόπωση, πόνους στις αρθρώσεις, ακόμα και αϋπνίες ή να λειτουργούν  ενισχυτικά στα ανωτέρω προβλήματα.

Είναι σύνηθες φαινόμενο αλλά όχι απαραίτητα κανόνας.  Απλά μπορεί να συμβαίνει σε μεγαλύτερο βαθμό να είμαστε δυσανεκτικοί στις τροφές που αγαπάμε γιατί δεν έχουμε αίσθηση του μέτρου στη κατανάλωση τους με αποτέλεσμα σε πρώτο στάδιο να μας δημιουργούν υπερφόρτωση και σε ένα επόμενο δυσανεξία ή και ακόμη αλλεργία.

Κώστας Λιάτσικος

Διδάκτωρ Φυσικοπαθητικής