Τεστ κορονοϊού: Τη μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών στα δωρεάν rapid test ζητούν οι υγειονομικές αρχές

30-12-2020

Μέσα στην πρώτη εβδομάδα της λειτουργίας της, η ηλεκτρονική πλατφόρμα testing.gov.gr συγκέντρωσε 25.786 αιτήσεις πολιτών για εξέταση αντιγόνων (rapid test), ενώ διενεργήθηκαν μέχρι χθες 13.000 τεστ. Μεγαλύτερη ανταπόκριση ζητούν από τους πολίτες οι υγειονομικές αρχές, καθώς η δυνατότητα του προγράμματος προβλέπει 12.000 τεστ ανά ημέρα.

Τα στοιχεία σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Τις πρώτες μέρες λειτουργίας της πλατφόρμας στο σύνολο της Επικράτειας υποβλήθηκαν 25.786 αιτήσεις. Με βάση αυτές πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 13.000 τεστ μέχρι χθες.

Ενδιαφέρον έχει ότι καταγράφονται σημαντικές διαφορές στην ανταπόκριση των πολιτών ανά την Επικράτεια. Συγκεκριμένα, στην Αττική συμπληρώθηκαν 12.942 φόρμες αίτησης και στη Θεσσαλονίκη 3.361.

Αντίθετα, σε νησιά και περιοχές της Βόρειας Ελλάδας (όπως για παράδειγμα στην Καστοριά και στα Γρεβενά), ο αριθμός των αιτήσεων είναι πολύ χαμηλότερος.

Γιατί να συμμετέχει κάποιος στο testing.gov.gr

Η Κυβέρνηση ζητά τη στήριξη του κάθε πολίτη στην προσπάθεια αυτή, όταν μάλιστα δίνεται σε όλες και όλους η δυνατότητα να κάνουν τεστ δωρεάν. Η συμμετοχή των πολιτών θα βοηθήσει τους ειδικούς να διαμορφώσουν καλύτερη εικόνα για τη μετάδοση του κορονοϊού σε όλη τη χώρα με στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό της διασποράς.

Όπως αναφέρουν οι υγειονομικές αρχές, η διαδικασία αυτή, «Μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του καθενός προσωπικά με έγκαιρη διάγνωση, αλλά και στην προστασία ευάλωτων ατόμων του στενού μας περιβάλλοντος, σε περίπτωση που κάποιος διαγνωσθεί και είναι ασυμπτωματικός φορέας. Η συμμετοχή όλων, είναι πολύτιμη. Για εμάς, για τον διπλανό μας, για τους δικούς μας ανθρώπους, για ολόκληρη την κοινωνία», σημειώνεται.