Τέταρτη δόση: Ανοίγουν σήμερα τα ραντεβού – Αφορά άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών, εφόσον το επιθυμούν

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
27-06-2022

Ανοίγει σήμερα Δευτέρα 27 Ιουνίου η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 με την τέταρτη δόση. Αφορά σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών, εφόσον το επιθυμούν, μετά την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Παράληλα, παραμένει η ισχυρή σύσταση για τον εμβολιασμό με την 2η αναμνηστική δόση για τους άνω των 60 ετών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας: «Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60. Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια.

Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν. Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν την Δευτέρα 27-06-22».

Την ίδια ώρα ανησυχία έχει προκαλέσει στους ειδικούς η αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες. Ενώ η ανησυχία εντείνεται εξαιτίας και της ραγδαίας αύξησης των επαναλοιμώξεων. Είναι χαρακτηριστικό πως την εβδομάδα 20-26 Ιουνίου, καταγράφηκαν 11.749 επαναμολύνσεις. Ενώ και τα κρούσματα χθες, Κυριακή, ανήλθαν σε 9.294, όταν όλα τα προηγούμενα τα Σαββατοκύριακα ήταν σταθερά μειωμένα, σε σχέση με τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας.

Οι ειδικοί δεν αποκλείουν ένα νέο επιδημικό κύμα και τονίζουν την ανάγκη τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας και κυρίως τη χρήση της μάσκας σε χώρους με συνωστισμό.