Τετραήμερη απεργία από τους οδηγούς στο ΕΣΥ

26-12-2016

Σε 4ήμερη απεργία βρίσκονται από την Παρασκευή έως και την Δευτέρα, οι οδηγοί στο ΕΣΥ, αντιδρώντας στην διαθεσιμότητα που προβλέπεται στο πλαίσιο του Προγράμματος  της Δημοσιονομικής Προσαρμογής που κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την Κυριακή 30/03/2014.

Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο, οι Οδηγοί των Νοσοκομείων εντάσσονται σε Κλειστή Διαθεσιμότητα ενός μήνα (όπως οι Υγειονομικοί υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ) και μεταφέρονται εν συνόλω στο ΕΚΑΒ.

Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), «με τη διάταξη αυτή διαλύονται τα Νοσοκομεία και αλλοιώνεται η οργανική σύσταση και λειτουργία του ΕΚΑΒ».

Εκτός από την 4ημερη Απεργιακή Κινητοποίηση για τους Οδηγούς, η ΠΟΕΔΗΝ προκήρυξε και 4ωρη στάση εργασίας για τους εργαζόμενους των Νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου την Δευτέρα (από 11:00 – 15:00). Παράλληλα, η Ομοσπονδία έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 31/03/2014 στις  12 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Υγείας των Οδηγών και των Δ.Σ. των Σωματείων των Νοσοκομείων όλης της χώρας.

 

Την Παρασκευή, αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ, των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων του Λεκανοπεδίου και των Οδηγών συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα κατά την συγκέντρωση που οργάνωσε η Ομοσπονδία έξβ από το Υπουργείο Υγείας. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν την απόσυρση της Διάταξης από το Πολυνομοσχέδιο που προβλέπει την Διαθεσιμότητα του συνόλου των Οδηγών των Νοσοκομείων και τη μεταφορά τους στο ΕΚΑΒ.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι η διάταξη θα ψηφιστεί γιατί το ΕΚΑΒ θα μετατραπεί σε Ενιαίο Κέντρο που θα αναλάβει το σύνολο των αναγκών των Δημόσιων Νοσοκομείων σε μεταφορές και διακομιδές. Οι Οδηγοί των Νοσοκομείων θα μεταφερθούν Οργανικά στο ΕΚΑΒ και οι ίδιοι, όσοι βέβαια είναι απαραίτητοι, θα διατεθούν από το ΕΚΑΒ για τις ανάγκες των Νοσοκομείων που σήμερα υπηρετούν. Ανέφερε επίσης ότι υπάρχει συντονισμός του ΕΚΑΒ με το Υπουργείο Υγείας ώστε να μην υπάρξουν λειτουργικά προβλήματα στα Νοσοκομεία κατά τη διάρκεια της Διαθεσιμότητας των Οδηγών και ότι οι Συνδικαλιστές αντιδρούν σε όλες τις αλλαγές.