Θ. Πλεύρης: Ο κ. Τσίπρας στήριξε απόλυτα τις αντιεμβολιαστικές απόψεις του κ. Πολάκη

plevris
28-09-2022

Σε απάντηση του στην ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με μελέτη Λύτρα και τους αυξημένους θανάτους από Covid-19 εκτός ΜΕΘ, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφέρει, πως η χώρα μας βρίσκεται σε καλή θέση στην υπερβάλλουσα θνησιμότητα ανάμεσα σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Προσθέτει δε πως ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του καλύπτει τις αντιεμβολιαστικές απόψεις του Παύλου Πολάκη.

Σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη, «Η χώρα μας σύμφωνα με τα πλέον επίκαιρα στοιχεία του ECDC και του Euromomo φέτος το καλοκαίρι είχε την 5η χαμηλότερη τιμή υπερβάλλουσας θνησιμότητας στην Ευρώπη και συνολικά, καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας, όπως έχει επιβεβαιώσει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, έχει σημειώσει τη 12η καλύτερη επίδοση στην ΕΕ των 27 με όρους υπερβάλλουσας θνησιμότητας.

Από την αρχή της πανδημίας εξαντλήσαμε όλες τις δυνατότητες αύξησης κλινών ΜΕΘ υπερδιπλασιάζοντας τες με πλήρη στελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Όλες οι επιστημονικές μελέτες που γίνονται αξιολογούνται από τα αρμόδια όργανα του υπουργείου και στο σύνολο τους αναδεικνύουν ότι ο εμβολιασμός αποτελεί όπλο για την αποφυγή της βαριάς νόσησης και της διασωλήνωσης”, ανέφερε.

“Μάχη” Πλεύρη – Τσίπρα

Με ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας στο Twitter , αναφέρει «Πεταμένα λεφτά οι ΜΕΘ» έλεγαν και «φέρτε μου μια έρευνα που να δείχνει ότι εκτός ΜΕΘ πεθαίνουν» προκαλούσε ο ΠΘ στη Βουλή. Τώρα που οι μελέτες αποδεικνύουν ότι εκτός ΜΕΘ δε σώθηκε σχεδόν κανείς, θα ζητήσει έστω μια συγνώμη; Όχι από εμάς αλλά από τους χιλιάδες που χάθηκαν άδικα”.

Ο κ. Πλεύρης απαντά σχετικά: “Σήμερα, ενώ ο κ. Ξανθός στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων στη Βουλή εξέθεσε τον κ. Πολάκη για τις αντιεπιστημονικές αντιεμβολιαστικές του ανάρτησεις, ο κ.Τσίπρας με ανάρτηση του επέλεξε για μία ακόμη φορά να συνταχθεί με τον κ. Πολάκη και να τον καλύψει απόλυτα στις αντιεμβολιαστικές του απόψεις”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοτανίδου για νέα μελέτη Λύτρα: «Οι εργασίες είναι πολύ καλές για να εμπλουτίζουμε τα βιογραφικά μας»