Θέλετε να καταπολεμήσετε την αρθρίτιδα; Βουρτσίζετε σωστά τα δόντια σας!

26-12-2016

Το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε κανείς είναι να συνδέεται η αρθρίτιδα με τη στοματική υγιεινή. Κι όμως! Αμερικανοί επιστήμονες λένε τώρα πως τα βακτήρια που αναπτύσσονται στα ούλα είναι αυτά που ευθύνονται για την δημιουργία της αρθρίτιδας.

Ερευνητές από το Νοσοκομείο John’s Hopkins στις Ηνωμένες Πολιτείες διαπίστωσαν πως τα βακτήρια που προκαλούν για παράδειγμα την ουλήτιδα ευθύνονται και για τη δημιουργία των πόνων στις αρθρώσεις.
Τα ευρήματα της έρευνας, τα οποία δημοσιελυτηκαν στην επιθεώρηση Science Translational Medicine, αποδεικνύουν αυτό που εδώ και χρόνια υποψιάζονταν οι ειδικοί. Πως στοματική υγιεινή και αρθρίτιδα σχετίζονται άμεσα.
 
Ο επικεφαλής της έρευνας, Dr. Maximilian Konig και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν πως στους ανθρώπους που ήδη πάσχουν απο ρευματοειδή αρθρίτιδα η διαδικασία αυτή  είναι ακόμα πιο γρήγορη και μια μόλυνση στα ούλα κάνει την ασθένεια να προχωρά με ακόμα μεγαλύτερους ρυθμούς.
 
Όπως τόνισε ο Dr. Konig αυτή η έρευνα είναι το πιο κοντινό βήμα που έχουν κάνει οι επιστήμονες στο να βρουν τη ρίζα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: