Θέλετε να σώσετε τη σχέση σας; Μην συμβουλευτείτε τους φίλους σας

26-12-2016
Όταν έχουμε ένα πρόβλημα στη σχέση μας ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο εκμυστηρευόμαστε αυτό το πρόβλημα είναι συνήθως ο καλύτερος μας φίλος. Ίσως όμως αυτή να μην είναι και η πιο σοφή κίνηση. Αμερικανοί επιστήμονες βρήκαν πως όσοι εκμυστηρεύονται τα προβλήματα τους στους φίλους τους είναι πιο πιθανό να χωρίσουν.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ανατολικής Καρολίνας στις Ηνωμένες Πολιτείες με επικεφαλής τον καθηγητή Γιάκομπ Τζένσεν μελέτησαν για δυο χρόνια 67 γυναικών, ηλικίας 20 ετών.
Διαπίστωσαν λοιπόν πως οι γυναίκες που ανοίγουν την καρδιά τους σε μία φίλη για να πουν τον πόνο τους, έχουν 33% πιθανότητες να βάλουν τέλος στη σχέση τους.
 
Η έρευνα, την οποία δημοσιεύει και η Βρετανική εφημερίδα Daily Mail, έδειξε πως οι συμβουλές που δίνουν οι φίλες που είναι ζηλεύουν και δεν είναι ικανοποιημένες από την δική τους σχέση, δεν βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων.
Μεταφέρουν ασυναίσθητα τα προβλήματά τους στις σχέσεις των άλλων. Οι φίλες μπορεί να γίνουν ο χειρότερος εχθρός των γυναικών όταν πρόκειται για ερωτικές σχέσεις.
Με το να εμπιστεύεσαι τα προβλήματά σου στην καλύτερή σου φίλη, στην ουσία μεγεθύνεις τα προβλήματα στη σχέση σου και προκαλείς ανισορροπία. 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: