Θετικά κρούσματα του ιού στην ιδιωτική κλινική “Ταξιάρχαι”

23-04-2020
Ένας ασθενής θετικός στον κορωνοϊό εντοπίστηκε για πρώτη φορά χθες στην ιδιωτική κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι και αμέσως στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σήμανε συναγερμός. Η ιχνηλάτηση έδειξε ότι τόσο ασθενείς όσο και εργαζόμενοι έχουν προσβληθεί από τον ιό.  
Τα αποτελέσματα κατά τη διαδικασία της ιχνηλάτησης ώστε να βρεθούν άμεσα τα άτομα τα οποία είχαν έρθει σε επαφή με τον ασθενή, δυστυχώς έδειξαν ότι αρκετοί βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό ανάμεσά τους και ασθενείς και προσωπικό. 

Πολλά κρούσματα κορονοϊού – πληροφορίες κάνουν λόγο για 28 – ιχνηλατήθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες στην ιδιωτική κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από τα 28 κρούσματα οι 13 είναι αιμοκαθαιρόμενοι, οι 11 είναι ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και άλλοι πέντε είναι ασθενείς με άλλα προβλήματα υγείας. Από τους τελευταίους, τρεις ασθενείς μεταφέρθηκαν στο Αττικόν. Συνολικά ελήφθησαν 101 δείγματα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δυο από τους νεφροπαθείς που έκαναν αιμοκάθαρση στην κλινική μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. Έχουν ηλικία 86 και 90 ετών, ενώ ο ασθενής μηδέν νοσηλεύεται στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Ο ασθενής διέσπειρε τον ιό

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ασθενής επισκεπτόταν συχνά την κλινική καθώς υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Την τελευταία φορά, όμως, διαπιστώθηκε πως είχε πυρετό, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί για τουλάχιστον δύο μέρες σε θάλαμο του νοσοκομείου.
Η κατάσταση του ασθενούς έβαλε σε υποψίες τους γιατρούς του, οι οποίοι ζήτησαν την μεταφορά του σε νοσοκομείο αναφοράς, όπου η εξέταση του ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος έδειξε ότι ο ασθενής ήταν θετικός στον ιό.
Περισσότερες πληροφορίες για το θέμα αναμένεται να δώσει στην τακτική ενημέρωση σε λίγη ώρα, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.