Τη Δευτέρα ξεκινάει το νέο ηλεκτρονικό σύστημα για συνταγές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις

26-12-2016

Το νέο συστήμα e- prescription που αφορά την ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων, ιατρικών πράξεων και εξετάσεων μπαίνει σε ισχύ την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου.

Η παρουσίαση της νέας εφαρμογής έγινε την Πέμπτη το πρωί από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ κ. Χρήστο Σάλαρη παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά ο οποίος ανέφερε τα εξής:

 «Προχωρούμε στην αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων του ΕΟΠΥΥ. Με την βοήθεια της ΗΔΙΚΑ δημιουργούμε ένα πολύ αξιόπιστο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων και παραπεμπτικών όπου πλέον έχουμε περάσει σε επίπεδα να αναγνωρίζεται από Ευρωπαίους αξιωματούχους ότι έχουμε ένα από τα πιο αξιόπιστα συστήματα συνταγογράφησης στην Ευρώπη».

Πάντως ο Ιατρικός Σύλογος της Αθήνας σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι το πρόγραμμα πρέπει πρώτα να περάσει από μια πιλοτική φάση λειτουργίας για να μην δημιουργηθούν τα ίδια προβλήματα όπως αυτά που έχουν δημιουργηθεί από το e-diagnosis και έχουν ως συνέπεια την ταλαιπωρία γιατρών και ασθενών.

Βάννα Κεκάτου