Τι λέει το χέρι ενός άντρα για την προσωπικότητα του

26-12-2016
Θέλετε να ξέρετε αν μπορείτε να εμπιστευτείτε έναν άντρα; Αν μπορείτε να τον πάρετε στα σοβαρά; Κοιτάξτε τις παλάμες του. Αυτό ισχυρίζονται μετά από νέα έρευνα τους Καναδοί επιστήμονες. 
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο McGill στον Καναδά, μελέτησαν 155 συμμετέχοντες που συμπλήρωσαν διάφορα ερωτηματολόγια σχετικά με την κοινωνική αλληλεπίδραση. Η διαδικασία αυτή κράτησε μόλις 5 λεπτά. Όλη η έρευνα όμως κράτησε 20 χρόνια.
 
Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Personality and Individual Differences έδειξαν πως αν ο παράμεσος και ο δείκτης έχουν παρόμοιο μήκος, είναι πιο πιθανό να είναι ευχάριστος, ευγενικός και προσεκτικός, ιδιαίτερα με τις γυναίκες.
Όμως, όταν το δεύτερο και τέταρτο δάχτυλο δεν έχουν ίδιο μέγεθος, αυξάνονται οι πιθανότητες ο άντρας που έχετε απέναντί σας να είναι εριστικός, πεισματάρης και αγενής.
 
Η έρευνα έδειξε ακόμα πως αυτοί που έχουν πιο μακρύ παράμεσο έχουν πιθανότατα περισσότερη τεστοστερόνη, η οποία συνδέεται με επιθετική συμπεριφορά. Οι άντρες που είχαν μικρή αναλογία παράμεσου/δείκτη ανέφεραν περίπου κατά ένα τρίτο πιο ευχάριστη συμπεριφορά και κατά ένα τρίτο πιο εριστική συμπεριφορά, σε σχέση με τους άντρες που εμφάνιζαν μεγαλύτερη αναλογία.
 
Η επικεφαλής της έρευνας Debbie Moskowitz είπε στην Daily Mail πως «όταν βρίσκονται με γυναίκες, οι άντρες με μικρότερη αναλογία παράμεσου/δείκτη ήταν πιο πιθανό να εμπλέκονται σε συμπεριφορές όπως το να ακούν προσεκτικά, να χαμογελούν, να συμβιβάζονται, να εκφράζουν διαβεβαίωση και να κάνουν κομπλιμέντα».