Τι λέει το “Αγία Σοφία” για την αξιολόγηση που είχε κάνει στο κοριτσάκι της Λέρου

31-05-2018

Το νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» είχε επισκεφθεί πριν από ένα χρόνο η ανήλικη Μ.Δ, που ζούσε στην οικογένεια της Λέρου, στην οποία οι δύο γονείς παραδέχθηκαν ότι κακοποιούσαν τα παιδιά τους.

Το ένα από τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της οικογένειας στη Λέρο, τα οποία κακοποιούσαν σεξουαλικά ψυχικά και σωματικά οι γονείς τους, πριν από ένα χρόνο είχε μεταβεί στο νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, έπειτα από εντολή των κοινωνικών υπηρεσιών του νησιού προκειμένου να εξεταστεί και έφυγε μετά από τις απαραίτητες αξιολογήσεις  χωρίς καμία πιο σοβαρή ένδειξη πέραν των συνθηκών οικογενειακής δυσλειτουργίας!

Η δήλωση του νοσοκομείου:

«Η ανήλικη Μ.Δ προ έτους προσήλθε στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία” κατόπιν Εισαγγελικής Παραγγελίας για παιδοψυχιατρική εκτίμηση και πλήρη ιατρικό έλεγχο, κατόπιν εκθέσεως της Κοινωνικής Υπηρεσίας Κ.Θ.Κ.Υ. Λέρου.

Κατά το διάστημα της νοσηλείας της ανήλικης στο Νοσοκομείο από τον ιατρικό έλεγχο δεν προέκυψε κάτι το παθολογικό. Από την παιδοψυχιατρική αξιολόγηση διαπιστώθηκαν συνθήκες ενδοοικογενειακής δυσλειτουργίας, μη συνδεόμενες με ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης.

Το παιδί επέστρεψε στο οικογενειακό περιβάλλον με τη σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελίας Κω σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία της Λέρου και με την προϋπόθεση η ανήλικη να παρακολουθείται από Ψυχολόγο και η οικογένεια να βρίσκεται υπό την εποπτεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας Λέρου»