Τι μπορεί να κάνει στον οργανισμό έστω κι ένα κουτάκι αναψυκτικό την ημέρα;

26-12-2016

Δεν υπάρχει κανείς που να μην απολαμβάνει ένα αναψυκτικό με τα γεύματα του. Άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο συντροφεύουν το φαγητό τους με ένα από τα αναψυκτικά που κυκλοφορούν στην αγορα. Κι όλοι γνωρίζουμε πως κάνουν κακό. Ιδίως στο βάρος μας. Τι άλλες επιπτώσεις όμως μπορεί να έχει στον οργανισμό μας έστω κι ένα κουτάκι αναψυκτικού την ημέρα; 

Ερευνητές από το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) έκαναν σχετικές έρευνες και διαπίστωσαν πως έστω κι ένα κουτάκι αναψυκτικού την ημέρα είναι αρκετό για να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας κατά 29%.

Η ίδια μελέτη βρήκε πως όση περισσότερη πρόσθετη ζάχαρη καταναλώνουμε καθημερινά, μέσω επεξεργασμένων τρόφιμων και γλυκών, τόσο περισσότερο αυξάνεται και ο κίνδυνος καρδιοπάθειας.

Οι επιστήμονες έχουν ασχοληθεί πολύ όλα αυτά τα χρόνια με την αρνητική επίδραση της ζάχαρης για την υγεία της καρδιάς. Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης, εκτός από τις άλλες αρνητικές συνέπειες, αυξάνει τα επίπεδα «κακής» χοληστερόλης (LDL) και προωθεί την αύξηση του Δείκτη Μάζας Σώματος. Οι δύο αυτοί παράγοντες αποδεικνύονται καθοριστικοί για την υγεία της καρδιάς μας.