Τι ψηφίζουν οι ανεμβολίαστοι;

antiemvoliastes
13-10-2021

Όπως παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, οι πολίτες είναι μοιρασμένοι στην αξιολόγηση της αντιμετώπισης της πανδημίας από την κυβέρνηση. Ανησυχητικό είναι το πόσοι από τους ανεμβολίαστους σκέφτονται να κάνουν τελικά το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία εμφανίζεται αρνητική. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κομματική προτίμηση των ανεμβολίαστων, όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα.

Συγκεκριμένα:

«Θετικά ή μάλλον θετικά» αξιολόγησε την αντιμετώπιση της πανδημίας από την Κυβέρνηση, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (52%).

Από όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, το 74% είναι αποφασισμένο να μην εμβολιαστεί, ενώ μόλις ένα 26% απαντά πως είτε το σκέφτεται είτε έχει προγραμματίσει το ραντεβού του.

«Σωστή ή μάλλον σωστή», έκρινε η πλειοψηφία των ερωτηθέντων την απόφαση να γίνουν οι παρελάσεις, ανεξαρτήτως αν οι ίδιοι έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19 ή όχι.

Όσον αφορά στην κομματική προτίμηση των ανεμβολίαστων, 18,9% των ερωτηθέντων δήλωσε πως ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ και 18,6% την Ελληνική Λύση. 12,2% δήλωσε πως ψηφίζει Νέα Δημοκρατία και ακολουθούν ΜέΡΑ25 με 3,7%, το ΚΚΕ με 3,5% και το ΚΙΝΑΛ με 1,8%.