Το άγχος μας ασχημαίνει

26-12-2016
Στις ημέρες μας η πιο διαδεδομένη λέξη είναι το άγχος. Οι υποχρεώσεις, οι οικονομικές δυσκολίες, η αυξημένη ανεργία μας έχει κάνει όλους να ζούμε μέσα στο στρες και το άγχος. Τώρα, νέα έρευνα Σκωτσέζων επιστημόνων δείχνει πως το άγχος κάνει τον άνθρωπο να φαίνεται άσχημος.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Dundee στην Σκωτία βρήκαν πως το άγχος μπορεί να αφήσει να σημάδια του στο πρόσωπο μας. Μπορεί να μας κάνει να φαινόμαστε λιγότερο υγιής, με θαμπό δέρμα… άρα και πιο άσχημοι στα μάτια των άλλων.
 
Γιατί όμως γίνεται αυτό; Όπως εξηγεί η επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Fhionna Moore για όλα φταίει η κορτιζόλη. Η κορτιζόλη, γνωστή και ως ορμόνη του άγχους, είναι μια ύπουλη ορμόνη η οποία δεν επηρεάζει μόνο την καρδιά ανεβάζοντας την πίεση και τους σφυγμούς αλλά και άλλα κομμάτια της υγείας μας.
 
Όπως διαπίστωσαν οι ειδικοί, η κορτιζόλη απελευθερώνει γλυκόζη στον οργανισμό. Έτσι μπορεί να ρυθμίσει μέχρι και το πόσο υγιείς φαινόμαστε με αποτέλεσμα όταν έχουμε άγχος και η κορτιζολη είναι ανεβασμένη, να φαινόμαστε λιγότερο υγιείς άρα και πιο άσχημοι. 
 
Βέβαια, η έρευνα έριξε φως και σε μια άλλη διάσταση του άγχους. Οι ειδικοί βρήκαν πως οι άντρες που μπορούν να χειριστούν μια αγχωτική κατάσταση με επιτυχία φαίνονται πιο ελκυστικοί στις γυναίκες.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: