Το Dupilumab της Sanofi και της Regeneron, “Κλινικό Επίτευγμα της Χρονιάς” από το Scrip Intelligence

26-12-2016

Η Sanofi και η Regeneron Pharmaceuticals, Inc. ανακοίνωσαν ότι η Φάσης 2α μελέτη του Dupilumab για το άσθμα ανακηρύχθηκε “Κλινικό Επίτευγμα της Χρονιάς” από το Scrip Intelligence στο πλαίσιο των 9ων ετήσιων Βραβείων Scrip. Η βράβευση ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα από το Scrip, που αποτελεί κορυφαία έκδοση του φαρμακευτικού κλάδου. 

Το Dupilumab είναι ένα πλήρως ανθρώπινο μονοκλωνικό αντίσωμα που βρίσκεται υπό κλινική ανάπτυξη για την αντιμετώπιση του άσθματος, της ατοπικής δερματίτιδας και της ρινικής πολυποδίασης. Το Dupilumab αναπτύσσεται από τη Regeneron και τη Sanofi.

Ο George D. Yancopoulos, M.D., Ph.D., Πρόεδρος των Εργαστηρίων της Regeneron και Chief Scientific Officer, δήλωσε, “Εκτιμούμε την αναγνώριση εκ μέρους του Scrip ότι το dupilumab αποτελεί έναν από τους πιο συναρπαστικούς υπό έρευνα κλινικούς παράγοντες στο πλαίσιο της βιομηχανίας. Θεωρούμε, επίσης, ότι αυτό το βραβείο αποτελεί πρόσθετη επιβεβαίωση συνολικά του βάθους και της παραγωγικότητας της ομάδας Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D) και των ισχυρών τεχνολογιών VelociSuite® που χρησιμοποιούν.”

“Εκ μέρους όλων των ανδρών και γυναικών στον οργανισμό μας που εργάζονται με συνέπεια για την ανάπτυξη αυτής της ερευνητικής θεραπείας, αυτό το βραβείο αποτελεί πραγματική τιμή για εμάς,” δήλωσε ο Elias Zerhouni, MD, Πρόεδρος Global R&D της Sanofi. “Η τελική αναγνώριση για την καινοτόμο έρευνά τους πραγματοποιείται, εν τέλει, κάθε φορά που είμαστε σε θέση να προσφέρουμε βελτιωμένες λύσεις στους ασθενείς.”

Οι βραβευθέντες επελέγησαν από μία 15μελή επιτροπή που απαρτιζόταν από κορυφαία στελέχη, συμβούλους και ερευνητές του φαρμακευτικού κλάδου. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επιτροπή είναι διαθέσιμες εδώ. Το 2012, το Scrip τίμησε τη Regeneron ως Βιοτεχνολογική Εταιρεία της Χρονιάς.