Το ένα τρίτο των γυναικών προσποιείται τον οργασμό

26-12-2016
Ποιος δεν έχει δει την επίμαχη σκηνή της ταινίας When Harry Met Sally με την Meg Ryan στο εστιατόριο; Σίγουρα σε πολλούς φάνηκε υπερβολική. Κι όμως η σκηνή είχε μια βάση. Οι γυναίκες όντως μπορούν να προσποιηθούν πως έχουν οργασμό και μάλιστα πολλές το κάνουν και σύστημα.
 
Στη διαδικτυακή έρευνα που έκανε η βρετανική έκδοση του Cosmopolitan πήραν μέρος 2,300 άντρες και γυναίκες. Και τα αποτελέσματα έδειξαν πως το ένα τρίτο των γυναικών, δηλαδή το 67% έχει προσποιηθεί οργασμό τουλάχιστον μια φορά στη ζωή της.
 
Ποιες είναι όμως οι αιτίες για τις οποίες οι γυναίκες κάνουν κάτι τέτοιο; Το 28% από αυτές είπαν πως το έκαναν για να μην πληγώσουν τα αισθήματα των συντρόφων τους δείχνοντας τους πως δεν κατάφεραν να τις φτάσουν στον οργασμό.
Ένα άλλο 27% είπαν πως προσποιούνται οργασμό απλά για να τελειώνουν με το σεξ.
 
Το 57 δήλωσε πως έχουν οργασμό σχεδόν κάθε φορά που κάνουν σεξ ενώ το 95% πίστευαν πως το έτερο τους ήμισυ έχει οργασμό κάθε φορά που κάνουν σεξ. Μεγάλη έκπληξη προκαλεί το γεγονός πως το 72% των γυναικών είχε φτάσει σε οργασμό χωρίς την βοήθεια των συντρόφων τους παρά το γεγονός πως το 78% πιστεύει πραγματικά πως ο σύντροφος τους ήθελε να τις ικανοποιήσει.
 
Το 27% των γυναικών είπαν πως είχαν τον πρώτο τους οργασμό σε ηλικία 17 με 19 ετών ενώ το 32% είπαν πως είχαν δυσκολευτεί να φτάσουν σε οργασμό επειδή ανησυχούσαν για την εμφάνιση τους κατά τη διάρκεια του σεξ.