Το έξυπνο κουτάλι μου

22-11-2021

Τέρμα οι δίαιτες!
Μαθαίνω να τρώω και αδυνατίζω μια για πάντα!
Από τη μέθοδο διατροφικής βελτιστοποίησης .

Το έξυπνο κουτάλι μου του Δημήτριου Σαμαρά από τις εκδόσεις Κέδρος θα σας βοηθήσει να μάθετε μια καινούρια μέθοδο διατροφικής βελτιστοποίησης, την ονομαζόμενη mispoon και γιατί όχι να αλλάξετε κάποιες από τις διατροφικές σας συνήθειες.

Πήρα πάλι βάρος – υπάρχει λύση; Τι κάνω λάθος και τα κιλά επανέρχονται ύστερα από κάθε δίαιτα; Γιατί χάνω τον έλεγχο μπροστά στο φαγητό; Πώς να σταματήσω το βάρος μου που ολοένα αυξάνεται; Αλλα κυρίως… Πώς μπορώ να χάσω βάρος με έναν διαρκή, άνετο και ρεαλιστικό τρόπο; Πώς μπορώ να βελτιώσω την υγεία μου μέσα από τη διατροφή;

Το έξυπνο κουτάλι μου είναι ένα βιβλίο μοναδικό. Aφηγείται τη ζωή ενός σαραντάρη, του Όλιβερ Μπιζ, και κάνει λόγο για τον βραχνά της παχυσαρκίας που τον ταλαιπωρεί. Μέσα από τον Όλιβερ, ο συγγραφέας δίνει μία περιεκτική εικόνα της ζωής των ασθενών του.

Η ζωή του Όλιβερ όμως θα αλλάξει από τη στιγμή που θα συναντήσει έναν αναπάντεχο «επισκέπτη». Ο καινούργιος αυτός «χαρακτήρας» – η φωνή του συγγραφέα – υποδεικνύει στον Όλιβερ τα διατροφικά του λάθη και του δίνει την απαραίτητη γνώση για να βγει από τον διατροφικό του λαβύρινθο. Έτσι, το βιβλίο μυεί τον αναγνώστη στη μέθοδο διατροφικής βελτιστοποίησης , με την οποία ο συγγραφέας έχει βοηθήσει εκατοντάδες ασθενείς να βρουν τη διατροφική τους ελευθερία.

Βασισμένη πάνω στην ανθρώπινη φυσιολογία και στη διατροφική βιβλιογραφία, η μέθοδος   θα σας μάθει όχι μόνο τι, αλλά και πώς να τρώτε αποφεύγοντας διατροφικούς περιορισμούς και δίαιτες.

Διαβάστε και αλλάξτε..

 

ΣΑΜΑΡΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Ο Δημήτριος Σαμαράς είναι ειδικός παθολόγος, γηρίατρος και κλινικός διατροφολόγος, εξειδικευμένος στην Ελβετία, όπου και σταδιοδρομεί.

Απόφοιτος της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, περάτωσε την ειδικότητα της ειδικής παθολογίας και της γηριατρικής στη Γενεύη. Παράλληλα, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για την πρόληψη του γήρατος τον οδήγησε να αποκτήσει τον τίτλο ειδικότητας αντιγηραντικής ιατρικής από το American Board of Antiaging and Regenerative Medicine στις Η.Π.Α. Εκπαιδεύτηκε στην κλινική διατροφή στο Πανεπιστήμιο Pierre et Marie Curie στο Παρίσι και στη μονάδα κλινικής διατροφής του Πανεπιστημιακού Nοσοκομείου της Γενεύης, όπου συνεχίζει ως επιστημονικός συνεργάτης παράλληλα με τις δραστηριότητές του στον ιδιωτικό τομέα.

Είναι βραβευμένος συγγραφέας πολλών επιστημονικών άρθρων και αποτελεί αναφορά για τον σχολιασμό της διατροφικής επιστημονικής επικαιρότητας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Ελβετίας.

Το έξυπνο κουτάλι μου είναι το πρώτο του βιβλίο. Οι αναγνώστες μπορούν να συνεχίσουν τη διατροφική τους εκπαίδευση ακολουθώντας τον συγγραφέα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (@drsamaras) ή στο www.drsamaras.com.