Το κόκκινο κρασί βοηθά στην καταπολέμηση του καρκίνου

26-12-2016
Έρευνες έχουν δείξει στο παρελθόν πως η υπερκατανάλωση αλκοόλ μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστημίου του Colorado, στις Ηνωμένες Πολιτείες όμως, λένε πως ειδικά το κόκκινο κρασί μπορεί να απομακρύνει τον κίνδυνο να νοσήσει κανείς από καρκίνο.
 
Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Advances in Experimental Medicine and Biology, έδειξε πως μια χημική ουσία που βρέθηκε συγκεκριμένα στο κόκκινο κρασί και στην φλούδα του σταφυλιού και λέγεται ρεσβερατρόλη,μπορεί να φτιάξει τη ζημιά που έχουν προκαλέσει άλλα ποτά στα κύτταρα.
 
Ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Robert Sclafani είπε πως “το αλκοόλ βομβαρδίζει τα κύτταρα μας και το σώμα μας μπορεί να διορθώσει μόνο κάποια από τη ζημιά. Η ρεσβερατρόλη όμως κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά. Σκοτώνει τα κατεστραμμένα κύτταρα ώστε να μην μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο”.
 
Για να βγάλουν τα συμπεράσματα τους, ο Δρ. Sclafani και η ομάδα του, πήραν ποντίκια που είχαν καρκινικούς όγκους και τους έκαναν ενέσεις με ρεσβερατρόλη. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Οι όγκοι άρχισαν να συρρικνώνονται ενώ σταμάτησαν να βγαίνουν καινούργιοι.
 
Και μπορεί αυτό να μην σημαίνει πως πρέπει να αρχίσουμε να πίνουμε ένα μπουκάλι κρασί κάθε δύο ώρες, σημαίνει όμως πως στο μέλλον μπορεί να βρεθεί κάποια θεραπεία για τον καρκίνο που να μην περιέχει ακτινοβολίες και χημειοθεραπεία και να είναι πιο ήπια για τον οργανισμό.