Το ωραίο δέρμα στον άντρα έλκει τις γυναίκες

26-12-2016

Πολλά είναι αυτά που μπορούν να έλξουν μια γυναίκα σε έναν άντρα. Τα περισσότερα από αυτά είναι καθαρά θέμα γούστου και προτίμησης. Τώρα όμως, νέα έρευνα Μαλαισιανών επιστημόνων δείχνει πως το ωραίο και καθαρό δέρμα στον άντρα μπορεί να έλξει τις γυναίκες.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ στη Μαλαισία έβγαλαν φωτογραφία των πρόσωπα 34 λευκών και 41 μαύρων αντρών, αξιολόγησαν το χρώμα τους και χρησιμοποίησαν ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή για να βαθμολογήσουν την ανδροπρέπειά τους.
Στη συνέχεια, έδειξαν τις φωτογραφίες σε 32 λευκές και 30 μαύρες γυναίκες, οι οποίες βαθμολόγησαν τα πρόσωπα αναλόγως με τα πόσο ελκυστικά τα θεωρούσαν.
 
Τα αποτελέσματσα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Evolution and Human Behavior, έδειξαν πως η ανδροπρέπεια των χαρακτηριστικών δεν ήταν τόσο σημαντική όσο το χρώμα του δέρματος για τις γυναίκες, οι οποίες βαθμολόγησαν ως πολύ πιο ελκυστικά τα πρόσωπα με «χρυσαφένιο» χρώμα.
 
Όπως είχαν δείξει προηγούμενες μελέτες, τα ανδροπρεπή χαρακτηριστικά, δηλαδή τα προεξέχοντα ζυγωματικά, τα μεγάλα φρύδια και το σχετικά μακρύ πρόσωπο με θεληματικό πηγούνι, κάνουν τους άντρες πιο ελκυστικούς για τις γυναίκες, ιδίως τις μέρες του μήνα που οι γυναίκες έχουν ωορρηξία.
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Όπως εξηγούν οι ειδικοί, τα χαρακτηριστικά αυτά αποτελούν ένδειξη καλής υγείας και οι επιστήμονες εικάζουν ότι οι γυναίκες ενστικτωδώς τα προτιμούν, εκτιμώντας ότι η καλή υγεία των ανδρών που τα φέρουν θα περάσει και στα παιδιά τους.
 
Όπως τονισε ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Ίαν Στέφεν «η μελέτη μας υποδηλώνει ότι το να φαίνονται υγιείς μπορεί να αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για τους άντρες για να είναι ελκυστικοί», πρόσθεσε. «Δεδομένου λοιπόν ότι μία διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά χαρίζει πιο υγιές χρώμα στο πρόσωπο, οι άντρες θα μπορούσαν να αρχίσουν από αυτήν για να αυξήσουν την ελκυστικότητά τους».
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: