Το “παιχνίδι του πνιγμού” φαίνεται να έστειλε 12χρονο αγόρι στο Παίδων

09-11-2019

Με το επικίνδυνο «παιχνίδι του πνιγμού» φαίνεται να συνδέεται η εισαγωγή στο Παίδων 12χρονου αγοριού από το Λουτράκι. Ο 12χρονος έπαιζε με φίλους του σε Γυμνάσιο στο Λουτράκι το επικίνδυνο «παιχνίδι» όταν έχασε τις αισθήσεις του. Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κορίνθου όπου οι γιατροί έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια ο 12χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων, όπου νοσηλεύεται και η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Το επικίνδυνο «παιχνίδι» σαρώνει τους τελευταίους μήνες στο διαδίκτυο, όπου άτομα νεαρής ηλικίας ανεβάζουν βίντεο στα οποία φαίνεται να πνίγουν/στραγγαλίζουν τους ίδιους τους εαυτούς τους, προκειμένου να νιώσουν για μερικά δευτερόλεπτα μια αίσθηση «ευφορίας», προτού λιποθυμήσουν.

Το ονομάζουν «παιχνίδι του πνιγμού» (The Choking Game) και σύμφωνα με πληροφορίες την τελευταία 10ετία σχεδόν 900 άτομα έχουν πεθάνει από αυτό στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΠΝ) στα πρώτα τρία λεπτά στραγγαλισμού βασικές λειτουργίες του εγκεφάλου, όπως η μνήμη, η ισορροπία και το κεντρικό νευρικό σύστημα παραλύουν. Λίγα δευτερόλεπτα μετά το άτομο πεθαίνει ή ακόμη και αν επιζήσει κινδυνεύει από κώμα, επιληπτικές κρίσεις, διασείσεις, και αιμορραγίες στα μάτια, λόγω της απουσίας οξυγόνου στον εγκέφαλο.