Το περπάτημα ασπίδα για τον καρκίνο του μαστού

26-12-2016
Μία ωρα περπάτημα μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού σε γυναίκες που έχουν μπει στην εμμηνόπαυση, αναφέρει μελέτη που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες της Αμερικανικής Εταιρείας για τον Καρκίνο.
 
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες έχουν λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από καρκίνο του μαστού αν συνηθίζουν να περπατούν μία ώρα τη μέρα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, χάρη στο περπάτημα οι γυναίκες προστατεύουν αρκετά τον οργανισμό τους, αφού οι πιθανότητες να νοσήσουν μειώνονται κατά 14%.
 
Όπως είπε χαρακτηριστικά στο Reuters η Δρ Alpa Patel, βασική συντάκτρια της επιστημονικής έκθεσης, το μήνυμα είναι πολύ θετικό και κυρίως για τις γυναίκες που πιστεύουν ότι δεν μπορούν να γυμναστούν, αφού «δεν χρειάζεται να είναι κανείς μαραθωνοδρόμος για να μειώσει τον κίνδυνο προσβολής από καρκίνο».
 
Η μελέτη ξεκίνησε το 1992 και διεξήχθη με τη συμμετοχή 74.000 γυναικών, ηλικίας από 50 έως 74 ετών.
 
Μάλιστα, οι επιστήμονες τόνισαν ότι η σημασία της άσκησης έχει αποδειχθεί και σε παλαιότερες έρευνες, οι οποίες έχουν δείξει ότι η σωματική δραστηριότητα και η προστασία από τον καρκίνο συνδέονται άρρηκτα. Για τον λόγο αυτόν, οι ειδικοί παροτρύνουν τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες κάθε ηλικίας να γυμναστούν με όποιον τρόπο μπορούν και να μην υποτιμούν το περπάτημα, το οποίο είναι τόσο σημαντικό. Η επιστημονική έκθεση δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention.