Το πολύ σεξ φέρνει δυστυχία

26-12-2016
Μπορεί να φαίνεται παράδοξο αλλά είναι αλήθεια. Το πολύ σεξ φέρνει δυστυχία. Με άλλα λόγια δεν μπορεί να μας κάνει ευτυχισμένους. Αυτό έδειξε τουλάχιστον νέα έρευνα Αμερικανών Επιστημόνων.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon στο Pittsburgh των Ηνωμένων Πολιτειών μελέτησαν επί τρεις μήνες 128 υγιή, παντρεμένα, ετεροφυλόφιλα ζευγάρια ηλικίας από 35 έως 65 ετών. Χώρισαν τα ζευγάρια τυχαία σε δύο ομάδες. Τα ζευγάρια της πρώτης ομάδας έπρεπε να διπλασιάσουν την εβδομαδιαία συχνότητα του σεξ ενώ τα ζευγάρια της δεύτερης να διατηρήσουν τη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών που είχαν και πριν.
Τα ζευγάρια συμπλήρωναν καθημερινά ερωτηματολόγια για την υγεία, την ευτυχία και το αν και πόσο ικανοποιητικό είχαν κάνει.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, που  δημοσιεύτηκαν στην «Επιθεώρηση Οικονομικής Συμπεριφοράς & Οργάνωσης» (JEBO), έδειξαν πως στα ζευγάρια της ομάδας που κλήθηκαν να έχουν περισσότερες επαφές παρουσίασαν μείωση στο επίπεδο της ευτυχίας τους σε σχέση με τα επίπεδα ευτυχίας που είχαν πριν αρχίσουν να κάνουν περισσότερο σεξ.
 
Που οφείλεται όμως αυτό. Όπως λένε οι ειδικοί οφείλεται στο ότι το πολύ σεξ μπορεί να «σκοτώσει» τον αυθορμητισμό, την επιθυμία και τον ρομαντισμό στη σχέση. Με βάση τα ερωτηματολόγια, οι ειδικοί βρήκαν πως το πολύ σεξ είχε μειώσει την ερωτική επιθυμία τους αλλά και η απόλαυσή τους από το σεξ.