Το Σεπτέμβριο η ρύθμιση για το ωράριο των φαρμακείων

26-12-2016

Νέα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ζητήσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προκειμένου να μπουν σε τροχιά υλοποίησης τα θέματα που συζητήθηκαν τον Ιούλιο. 

Συγκεκριμένα, σε συνάντηση που είχε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό στις 20 Ιουλίου συζητήθηκε μεταξύ άλλων το θέμα λειτουργίας των φαρμακείων. Στη συνάντηση, ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος κατέθεσε 11 φακέλους με τα θέματα που απασχολούν τα φαρμακεία, μεταξύ των οποίων και το θέμα του ωραρίου. 

Σύμφωνα με τον ΠΦΣ ο υπουργός «…για το ωράριο είπε πως είναι ένα αρρύθμιστο τοπίο που θέλει διευθέτηση. Τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει ρύθμιση που βρίσκεται κοντά σε αυτά που επιθυμούν οι φαρμακοποιοί (δηλαδή σταθερό ωράριο, υποχρεωτικές εφημερίες σε όλους και αποκλεισμός των γυρολόγων φαρμακοποιών)». 

Ο ΠΦΣ στην πρότασή του δεν διαχωρίζει σε κατηγορίες το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων και βασική του θέση είναι η ταυτόχρονη κατάργηση των νόμων Λοβέρδου και Γεωργιάδη.