Τρία “εγκατελελειμμένα” κοριτσάκια φιλοξενούνται στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πάτρας

18-01-2017

Στο Παιδιατρικό νοσοκομείο Πάτρας «φιλοξενούνται» τα 3 εγκαταλελειμμένα κοριτσάκια τα οποία βρέθηκαν να περιπλανιούνται στο δρόμο. Τα τρία παιδιά εντόπισε ένας 58χρονος άνδρας ο οποίος ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία που έφθασε στο σημείο.

Σύμφωνα με τη διοικήτρια του νοσοκομείου κ. Βασιλική Γεωργιοπούλου: «Είναι τρία πανέμορφα κοριτσάκια. Το μεγαλύτερο είναι δυόμισι ετών, το δεύτερο είναι ενάμισι έτους και το τρίτο είναι μόλις 5 μηνών. Όταν μας τα έφερε η αστυνομία εδώ το μεγαλύτερο κοριτσάκι, το δύομισι ετών κρατούσε στην αγκαλιά του το μωράκι.  Δεν γνωρίζουμε τη καταγωγή τους ακόμα και εμείς προσπαθούμε να συνεννοηθούμε μαζί τους και να τους προσφέρουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Έχουμε συγκινηθεί όλοι στο νοσοκομείο  με αυτά τα παιδάκια και προσπαθούμε να τα προστατεύσουμε όσο μπορούμε. Τα έχουμε βάλει σε έναν θάλαμο του νοσοκομείου ειδικά διαμορφωμένο για παιδιά και τα τρία κοριτσάκια μαζί γιατί πιστεύουμε από τη συμπεριφορά τους  και τις κινήσεις τους ότι πρόκειται για αδελφάκια, χωρίς ακόμα να έχουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων στο χέρι».

Η ίδια δήλωσε πως «τα παιδάκια αυτά είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Είναι πολύ περιποιημένα και δεν φαίνονται κακοποιημένα γιατί δεν έχουν  μώλωπες πάνω στα σωματάκια τους. Η αστυνομία θεωρεί ότι πρόκειται για παιδάκια Ρομά αλλά η δική μου η διαίσθηση είναι ότι μάλλον αυτά τα παιδάκια δεν μπορούσαν άλλο οι γονείς τους να τα μεγαλώσουν λόγω έλλειψης χρημάτων και τα άφησαν προκειμένου να τα μαζέψουν κάποιοι και να τα φροντίσουν καλύτερα από αυτούς».