«Τρύπα» στον προϋπολογισμό

26-12-2016

Υπό κατάρρευση βρίσκεται το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αττικόν, το οποίο πλέον δεν θα εξυπηρετεί προγραμματισμένα χειρουργεία και δεν θα δέχεται νέες εισαγωγές ασθενών. Σύμφωνα με έγγραφο του διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος, καθηγητή Ηλία Λαμπίρη, προς τους διευθυντές των κλινικών του νοσοκομείου και την διευθύντρια της νοσηλευτικής  υπηρεσίας, ενημερώνει ότι λόγω έλλειψης κονδυλίων το Αττικόν «με δυσκολία πλέον μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο τα επείγοντα περιστατικά της γενικής εφημερίας».

Στο έγγραφο με ημερομηνία 6 Νοεμβρίου 2013 διευκρινίζεται ότι «μετά από μελέτη των στοιχείων που καθορίζουν την πορεία απορρόφησης του προϋπολογισμού του νοσοκομείου μας και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο αναπληρωτής διοικητής κ. Κελέκης με τον διοικητή της 2ης ΥΠΕ, είμαστε υποχρεωμένοι μέχρι νεότερων οδηγιών να σας ζητήσουμε να σταματήσετε τις εισαγωγές και τα προγραμματισμένα χειρουργεία».

Σημειώνεται ότι τα περισσότερα Νοσοκομεία παρουσιάζουν υπέρβαση δαπανών στους περισσότερους κωδικούς εξαιτίας των περικοπών που έχουν υποστεί στους προϋπολογισμούς τους, ενώ και για το 2014 αναμένεται νέα μείωση κατά 20-40 % του προγράμματος προμηθειών.