Βάρος: Πόσα κιλά παίρνει ο νέος μπαμπάς μετά τη γέννηση του παιδιού

07-09-2018

Όταν μιλάμε για βάρος και τον ερχομό ενός παιδιού στον κόσμο τότε το μυαλό όλων μας πηγαίνει κατευθείαν στην μητέρα και τα κιλά που παίρνει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Δεν είναι όμως μόνο αυτή. Όπως φαίνεται και οι μπαμπάδες έχουν μια τάση να παίρνουν κιλά μετά τον ερχομό ενός μωρού.

Γιατί μπορεί το νέο μέλος της οικογένειας να εγγυάται αϋπνία και τρέξιμο για τον νέο πατέρα, επιδρά όμως και στο στομάχι του. Κι αν είναι κατανοητό να παίρνει ο νέος μπαμπάς μερικά κιλά, εντύπωση προκαλεί το πόσα ακριβώς θα «τσιμπήσει».

Μια νέα έρευνα μάς λέει λοιπόν πως ο μέσος νέος μπαμπάς θα βάλει 8,5 κιλά στον πρώτο χρόνο ζωής του παιδιού του. Σε αυτό κατέληξε η μελέτη της LighterLife Fast που ανέλυσε τα δεδομένα 1.500 αντρών μετά τον πρώτο χρόνο της ζωής των παιδιών τους.

Το 25% των μπαμπάδων δήλωσε πως κατάλαβε τα παραπανίσια κιλά κοιτάζοντας παλιότερες φωτογραφίες τους και το 27% από τα ρούχα που δεν έμπαιναν πια. Και ένα 15% γιατί κουράζονταν πολύ πιο γρήγορα παίζοντας με το παιδί τους.

Σε αντίστοιχα ευρήματα είχε καταλήξει και το 2015 πανεπιστημιακή μελέτη του Northwestern University, βρίσκοντας στατιστικά σημαντική αύξηση των κιλών στους νέους μπαμπάδες

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Οι μπαμπάδες μονογονεϊκών οικογενειών πεθαίνουν νεότεροι
Οι μπαμπάδες είναι πιο ευαίσθητοι απέναντι στις κόρες