Βασίλης Κικίλιας: Η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από την έρευνα και την καινοτομία

18-11-2019

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

«Καινοτομία σημαίνει πέρα και πάνω από όλα επένδυση στον άνθρωπο, μια επένδυση υψηλής προστιθέμενης αξίας», τόνισε το πρωί της Δευτέρας 18 Νοεμβρίου ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στο Φόρουμ Καινοτομίας το οποίο συνδιοργανώνουν το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι «η καινοτομία θα έρθει μέσα από ενίσχυση της έρευνας και ανάπτυξης» και αναφέρθηκε στον πρώτο νόμο που έφερε ως Υπουργός Υγείας στο ελληνικό Κοινοβούλιο, με τον οποίο μετατρέπεται το clawback «από αντι-αναπτυξιακό μέτρο σε επενδυτικό εργαλείο», δίνοντας κίνητρα στις επιχειρήσεις να επενδύσουν, «ώστε να συμψηφίσουν μέρος των επενδύσεων αυτών, με τις υποχρεώσεις τους έναντι του ελληνικού Δημοσίου».

Στο ίδιο πλαίσιο, επισήμανε πως «είμαστε εδώ για να στηρίξουμε κάθε πρωτοβουλία που συνεισφέρει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, πόσο μάλλον όταν συνδυάζει νέες τεχνολογίες, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και προαγωγή της καινοτομίας».

«Είμαστε μια φιλο-αναπτυξιακή κυβέρνηση που προσελκύουμε επενδύσεις και οι επενδύσεις θα φέρουν καινοτομία» σημείωσε ο Υπουργός Υγείας, χαρακτηρίζοντας την καινοτομία «κλειδί για την ανάπτυξη». «Στόχος μας είναι να προσφέρουμε το αγαθό της υγείας αποτελεσματικότερα και με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων», είπε τέλος ο κ. Κικίλιας.