Βήμα Κοινό: Ένα κέντρο με ολοκληρωμένες υπηρεσίες ψυχικής υγείας

06-10-2019

Πριν από 1 χρόνο ακριβώς άνοιξε τις πόρτες του το «ΒΗΜΑ ΚΟΙΝΟ», ένα κέντρο, το μοναδικό στην Ελλάδα, το οποίο προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες ψυχικής υγείας. Σε μια εποχή που τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι για πολλούς ανθρώπους ένας καθημερινός Γολγοθάς, η ψυχική υγεία του μέσου ανθρώπου έχει κλονιστεί σημαντικά.

Οι βασικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας που προσφέρει το «ΒΗΜΑ ΚΟΙΝΟ» είναι: ψυχιατρική παρακολούθηση (διάγνωση και φαρμακευτική θεραπεία), συμβουλευτική, ψυχοθεραπεία, θεραπεία ζεύγους και οικογένειας, σχόλες γονέων, ομαδική ψυχοθεραπεία, ψυχομετρικά test, κατ’ οίκον φροντίδα, προγράμματα ημερήσιας φροντίδας με στόχο την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση ανθρώπων με σοβαρή ψυχική νόσο, παροχή απομακρυσμένης βοήθειας μέσω Skype, δράσεις αγωγής υγείας.

Παράλληλα, το κέντρο απευθύνεται και σε νέους επαγγελματίες ψυχικής υγείας καθώς τους προσφέρει τη δυνατότητα ενοικίασης γραφείων για να πραγματοποιήσουν τις συνεδρίες τους αλλά και εποπτεία. Παράλληλα το Κέντρο και το προσωπικό του συμμετέχουν σε δεκάδες δράσεις για κοινωφελής σκοπούς, όπως οι δωρεάν ημερίδες και η ενημέρωση του κοινού για θέματα ψυχικής υγείας, είτε αυτά αποτελούν διαδεδομένα νοσήματα, είτε νοσήματα τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα γνωστά.

Στο «ΒΗΜΑ ΚΟΙΝΟ» προτεραιότητα αποτελεί η επιστημονική αντιμετώπιση των προβλημάτων, η στήριξη και η θεραπεία και η προσαρμογή των υπηρεσιών ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου ώστε να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Να τονίσουμε εδώ ότι το «ΒΗΜΑ ΚΟΙΝΟ» αποτελεί το μοναδικό κέντρο στην Ελλάδα που παρέχει in house όλες τις υπηρεσίες που προάγουν την ψυχική υγεία.

Όπως αναφέρει η CEO του κέντρου Έλβη Κανελλοπούλου: «Η έννοια της ψυχικής υγείας δεν εξαντλείται στην απουσία ψυχικής νόσου, αλλά επεκτείνεται στη δυνατότητα του ανθρώπου να έχει μια ζωή με νόημα από την οποία να αντλεί ικανοποίηση και ευχαρίστηση. Με βάση αυτή την πολύ βασική παραδοχή, όραμά μας είναι η δημιουργία ενός χώρου όπου ένας άνθρωπος θα μπορεί να μοιραστεί τη δυσκολία του και θα πάρει μια ολοκληρωμένη απάντηση σε αυτή από μια ομάδα εξειδικευμένων επαγγελματιών ψυχικής υγείας. Μια απάντηση εξατομικευμένη, προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες ανάγκες και επιθυμίες του».