Βουλευτές ΝΔ: Ακόμη δεν έχουν αλλάξει τα ασθενοφόρα-σαράβαλα στο ΕΚΑΒ!

23-01-2017

Το θέμα της αντικατάστασης των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ επαναφέρουν με επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας Θέμα βουλευτές της ΝΔ όπου υπογραμμίζοντας ότι “ακόμη δεν έχουν αλλάξει τα ασθενοφόρα-σαράβαλα στο ΕΚΑΒ!!!”, αναφέρουν τα εξής:

“Το κλίμα αποδόμησης της Δημόσιας Υγείας στη χώρα μας καλά κρατεί, με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά το ΕΚΑΒ, όπου σύμφωνα με πληροφορίες μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του. Οι εξαγγελίες και οι υποσχέσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας στις αρχές του 2016 αφορούσαν την αλλαγή των υπαρχόντων καταπονημένων ασθενοφόρων μέσω διαγωνισμού και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ένα χρόνο μετά, τα σε άθλια κατάσταση ασθενοφόρα παραμένουν στη θέση τους χωρίς άμεση πρόθεση αντικατάστασής τους, όπως φαίνεται. Όλη αυτή η κατάσταση έχει άμεσο αντίκτυπο στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, με το ενδεχόμενο ακόμα και να τίθεται η ζωή τους σε κίνδυνο, αφού τα ήδη υπάρχοντα ασθενοφόρα δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για χρήση λόγω της παλαιότητας τους”.

Κατόπιν αυτών οι βουλευτές της ΝΔ ερωτούν την ηγεσία του υπουργείου Υγείας:

  • Πότε προτίθενται να προχωρήσουν σε διαγωνισμό με σκοπό την αντικατάσταση των ακατάλληλων αυτών οχημάτων;
  • Ποίος ήταν ο λόγος της τόσο μεγάλης χρονικά καθυστέρησης για την αντικατάσταση των εν λόγω ασθενοφόρων, ενώ οι υποσχέσεις ένα χρόνο πριν μιλούσαν για άμεση εξαγγελία διαγωνισμού;