Ξάνθη: Έκλεισαν τέσσερα σχολεία λόγω κορονοϊού – Θετικός στον ιό δάσκαλος

10-06-2020

Νέα κρούσματα προκύπτουν πλέον καθημερινά στον πληθυσμό της Ξάνθης, στον οποίο υπάρχει διασπορά του κορονοϊού και γίνονται εκτεταμένοι έλεγχοι από  τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές όταν δάσκαλος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Ο δάσκαλος δίδασκε σε 4 Δημοτικά Σχολεία και για το λόγο αυτό, το Υπουργείο Παιδείας και ο ΕΟΔΥ αποφάσισε το κλείσιμο των σχολείων αυτών για 10 ημέρες.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Τρίτης όταν ειδοποιήθηκε ο Δήμος Ξάνθης αλλά και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ότι εκπαιδευτικός, ο οποίος δίδασκε σε τέσσερα δημοτικά σχολεία, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Είχε παρουσιάσει συμπτώματα την Δευτέρα και υποβλήθηκε σε τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο της Ξάνθης την Τρίτη το απόγευμα.

Αμέσως ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ,  η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αλλά και το Υπουργείο Παιδείας.

Ήδη σήμερα, τα σχολεία δεν δέχθηκαν τους μαθητές. Ο εκπαιδευτικός τελευταία φορά που δίδαξε ήταν την περασμένη Παρασκευή στα εξής σχολεία: Το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, το 17ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης και δύο Δημοτικά Σχολεία, 15ο και 20ο στο Δροσερό Ξάνθης.

Έτσι, με απόφαση Υπουργείου Παιδείας και ΕΟΔΥ, αποφασίστηκε να μείνουν για 10 ημέρες κλειστά και τα 4 σχολεία όπου δίδασκε ο εκπαιδευτικός.

Πηγή: fonitisxanthis.gr