Ξεμένουν από γιατρούς και τα νοσοκομεία Καλαμάτας-Κυπαρισσίας

26-12-2016

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκονται τα νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας καθώς σύμφωνα με τους γιατρούς η έλλειψη ιατρικού προσωπικού είναι μεγάλη με αποτέλεσμα να υπάρχουν δυσάρεστες επιπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και στην Υγεία των ίδιων των γιατρών.

Αναλυτικά τη στιγμή που σύμφωνα με το οργανόγραμμα των νοσοκομείων θα έπρεπε να υπάρχουν και για τα δύο νοσοκομεία 149 γιατροί, αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο 94 , με αποτέλεσμα πολλοί γιατροί να πραγματοποιούν συνεχώς εφημερίες και να έχουν πλέον και οι ίδιοι προβλήματα Υγείας και υπερκόπωσης. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως εξ αιτίας της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί δύο γιατροί υπέβαλαν ήδη τις παραιτήσεις τους. Αυτή τη στιγμή μάλιστα στο νοσοκομείο Καλαμάτας δεν υπάρχει πλέον γαστρεντερολόγος με αποτέλεσμα εάν χρειάζεται κάποιος ασθενής την συγκεκριμένη ειδικότητα να καλούν κάποιον εξωτερικό γιατρό και να τον πληρώνει ο ίδιος ο ασθενής.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας Μανώλης Μάκαρης (επιμελητής της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας) δήλωσε στο «healthview»: «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Στην Α παθολογική κλινική έχουν μείνει 3 γιατροί και στην Β έχει μείνει 1 γιατρός. Στη Β παθολογική ο 1 γιατρός δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με την καθημερινότητα. Ο διευθυντής που υπήρχε, παραιτήθηκε γι αυτό το λόγο. Είχε φτάσει να κάνει 15 εφημερίες. Στο νοσοκομείο πλέον δεν υπάρχει γαστρεντερολόγος. Συνυπολογίζοντας όλα τα προβλήματα πήραμε απόφαση στη γενική συνέλευση να απευθυνθούμε στην δικαιοσύνη. Έχουμε ήδη αναθέσει σε δικηγόρο την υπόθεση και περιμένουμε από μέρα σε μέρα τα στοιχεία για να τα προσκομίσουμε στον εισαγγελέα».

Χρυσάνθη Τασσοπούλου