Ξηροί καρποί: Πόσο πρέπει να τρώνε οι άνδρες για καλύτερες σεξουαλικές επιδόσεις

ξηροί καρποί
05-08-2020

Η στυτική δυσλειτουργία είναι πρόβλημα για το 2% των ανδρών κάτω των 40 ετών. Στους άνδρες 40-70 ετών το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει το 52%. Νέα έρευνα Ισπανών επιστημόνων όμως δείχνει πως οι ξηροί καρποί μπορούν να συντελέσουν στην βελτίωση των ερωτικών επιδόσεων των ανδρών.

Οι ξηροί καρποί και οι σεξουαλικές επιδόσεις των αντρών

Ισπανοί επιστήμονες της Μονάδας Ανθρώπινης Διατροφής του Πανεπιστημίου Rovira i Virgili και του Ερευνητικού Ινστιτούτου Pere Virgili, διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που έτρωγαν 60 γραμμάρια ξηρών καρπών καθημερινά είχαν βελτιωμένες σεξουαλικές επιδόσεις.

Στη μελέτη, η οποία αξιολογεί την επίδραση των ξηρών καρπών στην ποιότητα του σπέρματος, συμμετείχαν υγιείς άνδρες αναπαραγωγικής ηλικίας. Σκοπόις τους ήταν να  διαπιστώσουν αν η τακτική κατανάλωση ξηρών καρπών είχε κάποια επίδραση στην ερωτική τους ζωή.

Η ίδια επιστημονική ομάδα είχε περιγράψει σε παλαιότερη μελέτη ότι συγκεκριμένοι ξηροί καρποί (καρύδια, φουντούκια και αμύγδαλα) βελτιώνουν την ποιότητα του σπέρματος, χωρίς όμως να τεκμηριώνεται η θετική επίδρασή τους στην σεξουαλική λειτουργία των ανδρών.

Η έρευνα

Για τις ανάγκες της νέας μελέτης, οι ερευνητές χώρισαν 83 άνδρες που έκαναν δυτικού τύπου διατροφή (λίγα λαχανικά και φρούτα και πολλά ζωικά λιπαρά) σε δύο ομάδες: η μια ομάδα συνέχισε να κάνει την ίδια διατροφή για 14 εβδομάδες, ενώ τα μέλη της άλλης ομάδας έτρωγαν καθημερινά και 60 γραμμάρια καρύδια, φουντούκια και αμύγδαλα. Στο τέλος της μελέτης, οι συμμετέχοντες απάντησαν ειδικό ερωτηματολόγιο σχετικά με τις σεξουαλικές τους επιδόσεις.

Από την επεξεργασία των απαντήσεων προέκυψε ότι η προσθήκη των συγκεκριμένων ξηρών καρπών σε μια ανθυγιεινή δυτικού τύπου διατροφή, μπορεί να βελτιώσει την ερωτική επιθυμία και την ποιότητα του οργασμού.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Nutrients.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Καρκίνος του εντέρου: Πως βοηθούν οι ξηροί καρποί