Υπ. Υγείας: Διορθώσεις στο δελτίο τιμών, μόνο όταν στηρίζονται στο νόμο

26-12-2016
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ο υπουργός Υγείας να συμπεριληφθούν διορθώσεις στο νέο δελτίο τιμών, που θα εκδοθεί τις επόμενες μέρες. Ο κος Γεωργιάδης, αφού ξεκαθάρισε ότι δε γίνονται ανακοστολόγησεις αλλά διορθώσεις που στηρίζονται στις υπάρχουσες διατάξεις, είπε ότι εάν οι ενστάσεις είναι σύμφωνες με το νόμο, η ειδική επιτροπή του ΕΟΦ θα προχωρήσει σε διορθώσεις, εφόσον κρίνει ότι αυτές πρέπει να γίνουν.
Να σημειωθεί ότι από τη Δευτέρα το πρωί βρίσκεται στον ΕΟΦ το δελτίο Τιμών που παρέδωσε έπειτα από παρατεταμένες και επίπονες διαβουλεύσεις η Επιτροπή Τιμών των Φαρμάκων στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι των εταιρειών του υπουργείου και του ΕΟΦ.
Σε αυτή την τελική φάση πια της  διεργασίας συζητούνται και κρίνονται οι ενστάσεις των εταιρειών, προκειμένου να βγουν οι τελικές τιμές. Πάντως σύμφωνα με τα μέχρις στιγμής δεδομένα, οι μέσες μειώσεις των τιμών κυμαίνονται γύρω στο 8,75% ενώ από τα εκατοντάδες λάθη που καταγγέλλουν οι εταιρείες, δεν έγινε καμία διόρθωση πλην ελαχίστων περιπτώσεων που αφορούσαν προστασία πατέντας.
Πάντως ο κος Γεωργιάδης κατά τη χθεσινή ομιλία του στην εκδήλωση για την κοπή πίτας της ΠΕΦ συνέστησε τόσο στις εταιρείες όσο και στην αντιπολίτευση, υπομονή μέχρι να βγεί το δελτίο υποστηρίζοντας ότι θα είναι δίκαιο και σύννομο.