Υπερσύγχρονες θεραπείες αναγέννησης για πρόληψη κακώσεων και ενδυνάμωση των επιδόσεων – Τεχνικές «χτισίματος των super αθλητών»

23-02-2024

Οι κακώσεις μετά τα αθλητικά ατυχήματα μπορούν να προληφθούν στην σημερινή αθλητιατρική, με τις προηγμένες ιατρικές μεθόδους σωματικής, μυϊκής και μυοσκελετικής ενδυνάμωσης που μεγιστοποιούν τις αντοχές και την ανθεκτικότητα των αθλητών. Η «Αναγέννηση και Πρόληψη στον ανταγωνιστικό αθλητισμό», θα αποτελέσει το αντικείμενο ομιλίας του διάσημου αθλητιάτρου Dr. Robert Percy Marshall της ομάδας της Λειψίας της Γερμανίας, που θα παρουσιάσει τις τεχνικές «χτισίματος των super αθλητών», στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Λειτουργικής Ιατρικής MED FUTURE CONGRESS 2024 (23-25 Φεβρουαρίου στο Royal Olympic).

Συγκεκριμένα, θα μιλήσει για τα αποτελέσματα της εφαρμοσμένης επιστημονικής προσέγγισης των στοχευμένων θεραπειών αναγέννησης μετά από σωματική καταπόνηση, σε συνδυασμό με την εξατομικευμένη πρόληψη των τραυματισμών.

Για την «Αθλητιατρική του Αύριο», ο διακεκριμένος Dr. Robert Percy Marshall θα αναπτύξει τον τρόπο που η σωματική απόδοση συσχετίζεται άμεσα με την ικανότητα του οργανισμού να παράγει τη μέγιστη απαιτούμενη ποσότητα ενέργειας κατά τη σωστή στιγμή.

Σύμφωνα με την ομιλία του τα μιτοχόνδρια, οι κυτταρικές μονάδες παραγωγής ενέργειας του ίδιου του οργανισμού, θεωρούνται κεντρικές πτυχές προς αυτή την κατεύθυνση, και θα αναφερθεί έτσι στην πρωτοποριακή μέθοδο της Διαλειμματικής Υποξίας – Υπεροξίας για την αποκατάσταση της λειτουργίας των μιτοχονδρίων.

Η θεραπεία έχει βασιστεί στο Νόμπελ Ιατρικής του 2019 και προσομοιάζει στις συνθήκες υψηλού υψομέτρου, αποδίδοντας τα οφέλη των συνθηκών αυτών στον οργανισμό με την προώθηση περισσότερου οξυγόνου στο σώμα, τους μύες και στα κύτταρα.

Ο αθλητίατρος, ειδικός, και στη θεραπεία της Μικροδιατροφής και της Λειτουργικής επιστήμης θα αναφερθεί επίσης στην εξατομικευμένη -βάσει βιοχημικών εξετάσεων-, στοχευμένη διατροφή για την βελτιστοποίηση της απόδοσής των αθλητών στα αγωνίσματα, όπως και στις συστάσεις και τα όρια για τη χορήγηση συμπληρωμάτων διατροφής.

Η Λειτουργική Ιατρική κατακτά όλο και περισσότερο οπαδούς αθλητές και λάτρεις της ευζωίας ανά τον κόσμο, καθώς εκτιμάται ότι αποτελεί το μέλλον για θεραπεία και αποκατάσταση , την ευεξία και την μακροζωία.

Το συνέδριο θα χαιρετίσει ο Πύρρος Δήμας, με ειδικό το προσωπικό του ενδιαφέρον για τη σχέση αθλητισμού και σύγχρονης ιατρικής. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και της Ελληνικής Εταιρίας Αθλητιατρικών Επιστημών και Ασφαλούς Άθλησης (SPORTSMEDWORLD).