Ύπνος: Η αγαπημένη σας μουσική σας βοηθά να κοιμηθείτε σαν μωρό

26-12-2016

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δυσκολεύονται να κοιμηθούν και πάσχουν από αϋπνία ή έχουν γενικότερα διαταραχές με τον ύπνο τους. Τώρα, Βρετανοί επιστήμονες λένε πως βρήκαν τον τρόπο να λύσετε το πρόβλημα της αϋπνίας: Κοιμηθείτε με την αγαπημένη σας μουσική.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Ύπνου των Ηνωμένων Πολιτειών αυτοί που υποφέρουν από αϋπνία έχουν διπλάσιες έως τετραπλάσιες πιθανότητες να εμπλακούν σε κάποιο τροχαίο ατύχημα ενώ όπως έχει υπολογιστεί οι εταιρίες χάνουν περίπου 150 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο εξ αιτίας της αϋπνίας που φέρνει απουσίες στη δουλειά και μειωμένη παραγωγικότητα.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Sheffield στη Βρετανία έκαναν πειράματα σε φοιτητές τους οποίους έβαλαν να κοιμηθούν σε διαφορετικές συνθήκες. Θέλησαν έτσι να δουν ποιο είναι για τους περισσότερους το καταλληλότερο περιβάλλον για ύπνο.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως οι άνθρωποι κοιμούνται καλύτερα όταν τους παίρνει ο ύπνος ακούγοντας την αγαπημένη τους μουσική. Κι αυτό γιατί αισθάνονται πιο ασφαλείς.
 
Η επικεφαλής της έρευνας Victoria Williamson τόνισε χαρακτηριστικά πως ο καλός ύπνος είναι χρυσός για την υγεία μας και προσέθεσε πως καλό θα είναι να αποφεύγουμε τα φάρμακα για να κοιμηθούμε γιατί αυτά συχνά συνοδεύονται και από παρενέργειες.
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: