Ύπνος: Όσοι δεν κοιμούνται αρκετά πίνουν περισσότερα αναψυκτικά

26-12-2016

Η έλλειψη ύπνου φαίνεται πως έχει πολύ περισσότερες επιπτώσεις από την κούραση και τη νύστα. Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων έδειξε πως όσοι δεν κοιμούνται αρκετά έχουν την τάση να πίνουν περισσότερα αναψυκτικά κι ενεργειακά ποτά.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στις Ηνωμένες Πολιτείες μελέτησαν τα στοιχέια 19.000 ενήλικων αντρών και γυναικών που συμμετείχαν σε μια εθνική μελέτη από το 2005 έως και το 2012.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Sleep Health, έδειξαν πως όσοι κοιμούνταν μόλις πέντε ώρες την ημέρα έπιναν κατά μέσο όρο 21% περισσότερα ζαχαρούχα ποτά όπως αναψυκτικά και ενεργειακά ποτά σε σχέση με αυτούς που κοιμούνταν τις προτεινόμενες 8 ώρες κάθε βράδυ.
 
Όπως εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας, Aric Prather αυτός ο φαύλος κύκλος έλλειψης ύπνου και αναψυκτικών κάνει ακόμα πιο δύσκολη την προσπάθεια κάποιων να καταπολεμήσουν την λαχτάρα τους για ζάχαρη.
Αυτό που θέλει τώρα να διαπιστώσε ο Prather και η ομάδα του είναι αν και κατά πόσο τα ίδια τα αναψυκτικά πολλά από τα οποία έχουν καφεϊνη, είναι αυτά που δημιουργούν την έλλειψη ύπνου εξ αρχής.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: