Ύπνος: Πως να κοιμηθώ με μπουκωμένη μύτη

27-10-2018

Ένα από τα συμπτώματα του κρυολογήματος είναι και η βουλωμένη μύτη. Και είναι και το πιο εκνευριστικό. Δεν μπορούμε να φάμε σωστά και κυρίως δεν μπορούμε να κοιμηθούμε. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για να έχουμε έναν ανάλαφρο και άνετο ύπνο ακόμα και με ένα μπούκωμα στη μύτη;

Εισπνοές με σκόρδο:
Οι εισπνοές πρέπει να είναι η πρώτη σας πορεία δράσης. Βράστε νερό και προσθέστε 3-4 σκελίδες από ψιλοκομμένο σκόρδο. Σκύψτε επάνω από την κατσαρόλα που έχετε βράσει το νερό, τοποθετήστε μια πετσέτα επάνω από το κεφάλι σας για να εμποδίσετε τους ατμούς να φύγουν και πάρτε βαθιές εισπνοές.

Στην αρχή, μπορεί να νιώσετε μεγάλη δυσφορία και δυσκολία στην αναπνοή, αλλά πρέπει να επιμείνετε. Ο ατμός είναι ένα καταπληκτικό αποσυμφορητικό και βοηθά στον καθαρισμό των ρινικών οδών. Όταν προσθέτετε άλλα επουλωτικά συστατικά, τα θετικά αποτελέσματα πολλαπλασιάζονται. Το σκόρδο είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό φυσικό αντιβιοτικό, με αντιιικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.

Εισπνοές με μηλόξυδο:
Αντί για σκόρδο μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μηλόξυδο. Διατηρήστε την αναλογία σε 1 μέρος βρασμένου νερού προς 1 μέρος μηλόξυδου και θα δημιουργήσετε ένα ισχυρό διάλυμα. Το μηλόξυδο είναι εξαιρετικό στην διάσπαση και αραίωση της παχύρρευστης βλέννας στην μύτη.

Εισπνοές με αιθέρια έλαια:
Ορισμένα αιθέρια έλαια, όπως το έλαιο από δέντρα τσαγιού (λίγες σταγόνες αρκούν), περιέχουν επίσης φυσικά και ισχυρά αντιβιοτικά και αντιμυκητιακά συστατικά. Η διαδικασία δεν αλλάζει. Απλά προσθέστε μερικές σταγόνες στο βρασμένο νερό για να μεταφερθούν με τον ατμό όλα τα αντιβιοτικά τους συστατικά στις ρινικές σας μεμβράνες. Επίσης, το αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου βοηθά στη μείωση της συμφόρησης σε μύτη και στήθος, που προκαλείται από κρυολογήματα και λοιμώξεις.

Μέλι:
Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να πίνετε ζεστά ροφήματα (όπως τσάι) στα οποία προσθέτετε και (μόνο) ακατέργαστο μέλι. Το μέλι έχει πολύ ισχυρές αντιιικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες και ταυτόχρονα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Οργασμός: Είναι το καλύτερο… φάρμακο για το μπούκωμα
Κλιματιστικά: Πότε προκαλούν μπούκωμα