Ύπνος: Τι να κάνετε για να κοιμηθείτε σαν μωρό

άνδρας που τον έχει πάρει ο ύπνος
17-03-2021

Ο ύπνος είναι εξαιρετικά σημαντικός για την σωστή λειτουργία σώματος και μυαλού. Πολλοί όμως έχουμε δυσκολία στο να απολαύσουμε τον ύπνο μας έτσι όπως πρέπει. Με μερικούς απλούς τρόπους μπορεί να σιγουρευτείτε πως θα κοιμηθείτε σαν μωρό.

Είναι πολύ σημαντικό να μάθετε να το κάνετε αυτό γιατί έτσι τελικά θα κοιμάστε πολύ πιο καλά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο αλλά η επιστήμη μπορεί να σας πει ακόμα και ποια είναι η τέλεια για εσάς βραδινή ρουτίνα.

Τρόποι για να κάνουμε να μας πάρει καλύτερα ο ύπνος

Αποφύγετε το αλκοόλ και μείνετε ενυδατωμένοι

Το αλκοόλ δεν κάνει καλό σε τίποτα. Ακόμα, όμως, και μια πολύ μικρή ποσότητα αλκοόλ να πίνετε την μέρα μπορεί να επηρεαστεί η ποιότητα του ύπνου σας. Αντιθέτως, μείνετε ενυδατωμένοι πίνοντας πολύ νερό ή τρώγοντας τροφές όπως είναι το κουνουπίδι, η μελιτζάνα, οι πιπεριές, το σπανάκι, το καρότο και οι πατάτες.

Προσέχετε τις μερίδες του βραδινού φαγητού

Μην το παρακάνετε με το βραδινό φαγητό. Φροντίζετε να τρώτε κάτι ελαφρύ ή προτιμήστε μικρές ποσότητες από το φαγητό της επιλογής σας. Μια πολύ καλή λύση είναι να μην τρώτε τίποτα μετά τις 7 το απόγευμα. Έτσι μέχρι να πάτε για ύπνο θα έχετε κάψει ό,τι φάγατε μέσα στην ημέρα.

Μειώστε την κατανάλωση καφεϊνης μετά το απόγευμα για να έρθει ο ύπνος ευκολότερα

Πιείτε τον τελευταίο σας καφέ γύρω στις 3 μετά το μεσημέρι και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα με τον ύπνο σας. Οι ειδικοί συστήνουν να πίνετε συνολικά μέχρι 3 φλιτζάνια καφέ την ημέρα.

Αφήστε στην άκρη το κινητό σας για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν πάτε για ύπνο

Το μπλε φως που προέρχεται από τις οθόνες των smartphone μειώνει την παραγωγή μελατονίνης, της ορμόνης που είναι υπεύθυνη να «πει» στο σώμα και το μυαλό μας ότι πρέπει να προετοιμαστεί για ύπνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ύπνος: Αυτή είναι η μοναδική αίσθηση που λειτουργεί όταν κοιμόμαστε