Υπόθεση Novartis Hellas: Αγωγή για κακοδικία κατά της εισαγγελέως Διαφθοράς κατέθεσε την Τετάρτη η Ελένη Ράικου

07-11-2018

Με προσφυγή στα δικαστήρια απαντά την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου η εισαγγελέας Ελένη Ράικου σε όσα έχουν αποδοθεί στο σύζυγό της για την υπόθεση Novartis Hellas, καταθέτοντας αγωγή κακοδικίας σε βάρος συναδέλφων της, ανάμεσά τους στην αντικαταστάτριά της στη θέση της, επικεφαλής στην Εισαγγελία Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Με την αγωγή, που κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας, η εισαγγελέας Ελένη Ράικου επικαλείται παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προσβολή προσωπικότητας, σχετικά με την υπόθεση της Novartis Hellas.

Σύμφωνα με πληροφορίες  του news247.gr, η αγωγή  έρχεται μετά τα δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν εμπλοκή του συζύγου της Λάζαρου Καρνέση -που επίσης υπογράφει την αγωγή-, στην πολύκροτη υπόθεση, ως έναν από τους γιατρούς οι οποίοι ελέγχονται για τις σχέσεις τους με τη φαρμακευτική εταρεία.

Αρνούμενος οποιαδήποτε εμπλοκή στο σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας, ο σύζυγος της Ελένης Ραικου υποστηρίζει ότι πράγματι έλαβε το 2009 ποσό 1.000 ευρώ επειδή όμως μετείχε σε ομαδική μελέτη γιατρών για συγκεκριμένη εργασία για λογαριασμό της NOVARTIS. Ωστόσο, η αμοιβή αυτή, όπως επισημαίνει, ήταν καθόλα νόμιμη, αποδίδοντας τη δημοσιοποίηση των εν λόγω στοιχείων σε στοχοποίηση της συζύγου του, εισαγγελικής λειτουργού. Για το θέμα αυτό έχει υποβληθεί από τον ίδιο και μήνυση.

Και οι δύο αποδίδουν τη διαρροή στοιχείων της έρευνας στην εισαγγελική λειτουργό Ελένη Τουλουπάκη και τους συνεργάτες της. Υποστηρίζουν πως από τους χειρισμούς τους έχει θιγεί η αξιοπρέπειάς τους και διεκδικούν αποζημίωση.

Την αγωγή κακοδικίας της Ελένη Ραϊκου χειρίζεται η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου.