Υπουργέ της Υγείας, ΟΚΑ-να μία εκκρεμότητα μεγάλη!

12-06-2018

«H λίστα αναμονής έχει μηδενιστεί», έλεγαν πριν από ένα χρόνο ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Ευάγγελος Καφετζόπουλος στην ενημέρωση της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων στη Bουλή. “Έχουμε φτάσει τους δύο μήνες και πάμε για τον ένα μήνα υποστήριζε ο διορισμένος από τον Υπουργό, Πρόεδρος. «Λύσαμε το πρόβλημα που ταλάνιζε τον Οργανισμό εδώ μία εικοσαετία». Και επειδή τα πήγαινε τόσο καλά ο Πρόεδρος, ο Υπουργός ανανέωσε τη θητεία του.!

Όταν πριν από λίγο καιρό επικοινώνησα η ίδια με τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ και του είπα ότι αυτό που λέτε δεν ισχύει και ότι η λίστα ζει και βασιλεύει, έδειξε να αιφνιδιάζεται! «Δε μπορεί» μου είπε! Αφού επέμεινα λίγο περισσότερο, έχοντας στοιχεία και ονόματα μου είπε συγκαταβατικά. «Κα Κεκάτου θα το ψάξω και θα σας απαντήσω». Όταν εδέησε να μου απαντήσει σε κάποια από τα «ενοχλητικά» μου πλέον τηλεφωνήματα, μου είπε συντετριμμένος. «Είχατε δίκιο, έτσι είναι, αλλά θα γίνει αυτό… και αυτό… και το άλλο και θα λυθεί το πρόβλημα…»

Το πρόβλημα όχι μόνο δεν έχει λυθεί αλλά πλέον η λίστα αναμονής κοντεύει στο χρόνο(!) και από ότι με πληροφορούν, οι γιατροί που υποτίθεται ότι έπρεπε να διορισθούν στον Οργανισμό για να εξομαλυνθεί η κατάσταση, τελευταία στιγμή …μετακινήθηκαν στο ΚΑΤ!

Κε Ξανθέ, δε ξέρω εάν εσείς το γνωρίζετε, αλλά με τη λίστα του ΟΚΑΝΑ να έχει πλέον “ξεφύγει”, και επειδή σας άκουσα να λέτε από το βήμα του συνεδρίου «HealthWorld», ότι τα έχετε κάνει όλα πολύ καλά κι έχετε μόνο κάτι εκκρεμότητες να τακτοποιήσετε για να είσαστε τέλειοι, θα σας πρότεινα να ξεκινήσετε να τακτοποιείτε τις εκκρεμότητες σας, από τον ΟΚΑΝΑ!

Στο τέλος – τέλος (που ηχεί και λίγο πένθιμα) πότε και ποιοι αποφάσισαν και αποφασίζουν ότι οι ζωές αυτών των ανθρώπων έχουν λιγότερη σημασία, ο πόνος των δικών τους ανθρώπων δεν είναι τόσο βαθύς, τόσο μεγάλος; Μήπως γιατί οι φωνές τους ξέπνοες από το κοινωνικό στίγμα δεν ακούγονται τόσο δυνατά, ή μήπως ζαλιστήκατε από την επιτυχία του BALCANNABIS FESTIVAL και δε μπορείτε να ακούσετε τίποτε παραπάνω από τις σειρήνες των επενδυτών;