Υπουργείο Υγείας: Δεν σχετίζεται με το ΕΚΑΒ το περιστατικό στον Ωρωπό – Υπάλληλος νοσοκομείου ο ένας από το πλήρωμα, τίθεται σε αργία

06-03-2023

Διευκρινίσεις σχετικά με το “άθλιο” περιστατικό “απάνθρωπης συμπεριφοράς” στον Ωρωπό δίνει το υπουργείο Υγείας, αναφέροντας ότι “το συγκεκριμένο πλήρωμα αφορά σε ιδιωτικό ασθενοφόρο που δεν σχετίζεται με το ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας.

Ωστόσο ο ένας από τους δύο ιδιωτικά εργαζόμενους προκύπτει ότι παράλληλα είναι και υπάλληλος σε νοσοκομείο με δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου.

Ως εκ τούτου, “παρόλο που η πράξη του έχει γίνει στο πλαίσιο του ιδιωτικού έργου άσχετα από τα υπαλληλικά του καθήκοντα, λόγω της απαξίας της πράξης του τίθεται με εντολή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη άμεσα σε αργία και κινείται η διαδικασία απόλυσης του”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας.

Να σημειωθεί πως ο άνδρας μαζί με συνάδελφό του αποφάσισαν να πλύνουν στην πιλοτή πολυκατοικίας μια ηλικιωμένη γυναίκα 70 ετών με λάστιχο.

Πλεύρης: Το ΕΚΑΒ δεν έχει σχέση με απάνθρωπες συμπεριφορές

Για «άθλιο περιστατικό» που «δεν έχει σχέση με εργαζόμενους στο υπουργείο Υγείας», κάνει λόγο με ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Αναφερόμενος στο τραγικό συμβάν στον Ωρωπό, όπου πλήρωμα δημοτικού ασθενοφόρου «έπλυνε με λάστιχο» στην πυλωτή πολυκατοικίας 70χρονη με ψυχικά προβλήματα, τόνισε πως οι διασώστες του ΕΚΑΒ σώζουν καθημερινά συνανθρώπους μας και δεν έχουν σχέση με απάνθρωπες συμπεριφορές.

Δείτε την ανάρτηση του Θάνου Πλεύρη στο twitter:

Παρενέβη Εισαγγελέας

Ποινική προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος, για τις εικόνες ντροπής από τον Ωρωπό.

Ο ίδιος έδωσε εντολή στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κώστα Σπυρόπουλου, να διενεργήσει έρευνα – σχετικά με την ηλικιωμένη στον Ωρωπό – για την απόδοση ποινικών ευθυνών σε όσους με πράξεις τους παραβίασαν τη διάταξη του Ποινικού Κώδικα, που τιμωρεί τα βασανιστήρια στην πλημμεληματική τους μορφή.