Υπουργείο Υγείας: Συγκρότηση και ορισμός μελών στην Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας του ΚΕΣΥ

ΣΕΙΒ
25-09-2023

Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας δημιουργείται στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ), με απόφαση που συνυπογράφουν ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η θητεία της Επιτροπής είναι διετής και έργο της:

Η αξιολόγηση αιτημάτων που παραπέμπονται από τη Διοικούσα Επιτροπή του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και αφορούν σε νέα Ερευνητικά Βιοϊατρικά / Βιοτεχνολογικά Προϊόντα και στην κλινική τους χρήση. Καθώς και κάθε άλλο θέμα που παραπέμπεται από τη Διοικούσα Επιτροπή του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας. Μέλη της Επιτροπής είναι:

ΓΑΖΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑ, Καθηγήτρια Βιολογίας – Γενετικής – Νανοϊατρικής Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α.

ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Καθηγητής Παθολογίας – Γαστρεντερολογίας Ε.Κ.Π.Α., Γαστρεντερολογική Κλινική Γ.Ν.Α. «ΛΑΪΚΟ».

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, Καθηγητής Βιοϊατρικής Τεχνολογίας Ε.Κ.Π.Α.

ΣΠΥΡΟΥΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Καθηγητής Τμήματος Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Πατρών.

ΦΩΤΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, Ομότιμος Καθηγητής Βιολογικής Χημείας Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

ΚΟΝΤΟΠΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Πρόεδρος και Ιδρυτής της Κοινωνικής Επιχείρησης Ενδυνάμωσης ΑΜΕΑ «Humane» και Β΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος.

ΒΟΝΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Καθηγητής Γεωργικής Φαρμακολογίας, Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Διευθυντής Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας, Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (IMBB-ITE).

Πρόεδρος της Επιτροπής ορίζεται ο ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ. Γραμματέας της Επιτροπής ορίζεται η ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, με αναπληρωτή τον ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΑΝΔΡΕΑ, οι οποίοι υπηρετούν στη Διεύθυνση Επιστημονικής Τεκμηρίωσης, Διοικητικής και Γραμματειακής Υποστήριξης του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.