Υπουργός Υγείας: Διοικητική συνένωση και όχι κλείσιμο μονάδων ΕΟΠΥΥ

26-12-2016

Διοικητική συνένωση και όχι κλείσιμο μονάδων του ΕΟΠΥΥ διευκρίνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης ότι θα επιφέρει η κινητικότητα στον ΕΟΠΥΥ, θέλοντας να κατευνάσει τις ανησυχίες των τοπικών αρχών. Τις λεπτομέρειες όμως θα τις δούμε στην πορεία, είπε ο υπουργός Υγείας, τονίζοντας ότι το γραφείο του είναι ανοιχτό και τίποτε ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί. «Τη μεταρρύθμιση στον ΕΟΠΥΥ θέλουμε να την κάνουμε σε συνεννόηση και συνεργασία με το ιατρικό προσωπικό του ΕΟΠΥΥ, δε θέλουμε να έχουμε τους γιατρούς απέναντι», είπε ο κος Γεωργιάδης αποστέλοντας πρόσκληση για διάλογο.

Απαντώντας σχετικά με το ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν αποδέχονται αυτές τις προσκλησεις και προχωρούν σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για την κινητικότητα και τη διαθεσιμότητα, ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την άποψη ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, αντιλαμβανόμενοι την ευθύνη που έχουν έναντι των πολιτών δεν θα προχωρήσουν τελικά σε κινητοποιήσεις. «Από την άλλη», πρόσθεσε ο κος Γεωργιάδης, «δεν μπορώ να τους απαγορεύσω το συνταγματικό τους δικαίωμα. Λαμβάνουν και εκείνοι τις ευθύνες τους έναντι των πολιτών» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο θέμα της αξιολόγησης, δήλωσε ότι κάθε αξιολόγηση δεν σημαίνει απολύσεις. «Σημαίνει ενδεχομένως απολύσεις για κάποιους οι οποίοι κρίνεται ότι δεν χρειάζονται για αυτή τη δουλειά» διευκρίνισε.

Ο κος Γεωργιάδης, επεσήμανε επίσης, ότι ποτέ δεν ειπώθηκε πως θα κλείσουν για 15 ημέρες οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ και ότι όποιαδήποτε  διοικητική μεταβολή γίνει, θα γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην κλείσουν ούτε για ένα 24ωρο. Τέλος, ο υπουργός τόνισε ότι δε γίνεται να μην υπάρξουν μετακινήσεις αφού θα πρέπει να γίνει ο διαχωρισμός του ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή και πάροχο.