Υπουργός Υγείας: «Παρατεταμένη επίσχεση δεν μπορεί να γίνει δεκτή»

26-12-2016

Νέο αυστηρό μήνυμα προς τις ιδιωτικές κλινικές απηύθυνε ο υπουργός Υγείας κ. Άδ. Γεωργιάδης. Μετά την προειδοποίηση ότι ο ΕΟΠΥΥ θα προχωρήσει σε διακοπή της σύμβασης με τις κλινικές αν συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας (βρίσκεται σε εξέλιξη από την Δευτέρα και αύριο οι κλινικάρχες θα επανεξετάσουν την στάση τους), ο κ. Γεωργιάδης θέτει …εμπόδια στην πρόσβαση των ασφαλισμένων στις ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας.

Σε χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι οι ασφαλισμένοι που νοσηλεύονται στις κλινικές, θα καταβάλουν οι ίδιοι το κόστος νοσηλείας και δεν θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης: «Ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να συνεχίσει να έχει σύμβαση με ανθρώπους οι οποίοι κάνουν επίσχεση, πέραν ενός χρονικού διαστήματος διαμαρτυρίας». «Ο ΕΟΠΥΥ θεωρεί αυτή την πράξη παράνομη και, άρα, να γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να συνεχίζουν να κάνουν δουλειές με τον ΕΟΠΥΥ», υπογράμμισε και πρόσθεσε σε υψηλούς τόνους ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε εκβιασμό τύπου επισχέσεων.

Αναφερόμενος στους ασφαλισμένους, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Αυτός που αυτοβούλως επιλέγει τη συγκεκριμένη κλινική που κάνει επίσχεση, θα πρέπει να γνωρίζει ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν αναγνωρίζει αυτή τη διαδικασία. Εμείς θα πληρώσουμε τη κλινική, βάσει του συμβολαίου και της συμβάσεως που έχουμε. Γιατί, ειδάλλως, δεν μπορούμε να ελέγξουμε τι χρεώνει κάθε κλινική».