Ζάχαρη: Τρία πράγματα που θα σας συμβούν αν την κόψετε

κουτάλι με ζάχαρη
16-06-2021

Η ζάχαρη έχει δαιμονοποιηθεί για πολλά. Για χαλασμένα δόντια, για περιττό βάρος, για αυξημένο σάκχαρο… Δεν είναι όμως έτσι. Αν καταναλωθεί με μέτρο μπορεί να μας βοηθήσει κιόλας. Δίνοντας μας, για παράδειγμα, ενέργεια. Τι θα γινόταν άραγε στον οργανισμό μας εάν κόβαμε την ζάχαρη;

Οι ειδικοί συνιστούν στις γυναίκες να μην καταναλώνουν περισσότερες από 6 κουταλιές του γλυκού πρόσθετη την ημέρα και στους άντρες 9.

Πρόσθετη θεωρείται η ζάχαρη που βάζουμε στον καφέ, στο τσάι ή στα φαγητά που μαγειρεύουμε, καθώς και εκείνη που βρίσκεται σε επεξεργασμένα γλυκά και αλμυρά προϊόντα, αλλά όχι αυτή που βρίσκεται στα φρούτα και τα λαχανικά. Αυτή δηλαδή που συνοδεύεται από πληθώρα ωφέλιμων βιταμινών, μετάλλων και φυτικών ινών.

3 πράγματα που θα σας συμβούν αν μειώσετε δραστικά τη ζάχαρη

  • 1. Θα βελτιώσετε την υγεία της καρδιάς σας.
    Η ζάχαρη δεν επιβαρύνει μόνο το δείκτη της ζυγαριάς, είναι επικίνδυνη και για την καρδιά. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα, η αυξημένη κατανάλωση της συνδέεται με περισσότερες πιθανότητες πρόωρου θανάτου από καρδιοπάθεια.
  • 2. Θα μειωθεί το λίπος στην κοιλιά.
    Η κατανάλωση ζάχαρης, κυρίως από ροφήματα και ποτά (όπως οι έτοιμοι χυμοί και τα αναψυκτικά), συνδέεται με το αντιαισθητικό «σωσίβιο».
  • 3. Το δέρμα σας θα μοιάζει πιο νεανικό.
    Όταν η ζάχαρη που λαμβάνουμε από τις τροφές περνά στο αίμα, πυροδοτεί ένα ντόμινο διεργασιών, που τελικά κάνουν το δέρμα πιο χαλαρό και λιγότερο ελαστικό. Ακόμη κι αν έχουν ήδη εμφανιστεί οι πρώτες λεπτές γραμμές στο πρόσωπό σας, περιορίζοντας την κατανάλωση ζάχαρης, θα δείτε διαφορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ζάχαρη: Πως βλάπτει την υγεία μας εκτός από το σάκχαρο